Vlad Covaliu, fericit după ce a devenit campion mondial la juniori în proba de sabie: “Mă bucur foarte mult!”

Vlad Covaliu a fost invitat la emisiunea “Trafic Sport”, unde a vorbit despre performanța răsunătoare pe care a bifat-o în urmă cu câteva zile.

Vlad a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de juniori de la Riad, în proba de sabie. De 20 de ani nu mai cucerise scrima românească un titlu mondial la juniori!

Tânărul sportiv, în vârstă de 18 ani, a devenit campion mondial după ce l-a învins în finală pe Pavel Graudyn, cu scorul de 15-14.

De asemenea, sportivul legitimat la CS Dinamo a pus umărul și la câștigarea medaliei de argint în proba pe echipe.

În direct la Sport Total FM, fiul lui Mihai Covaliu, președintele COSR și campion olimpic la sabie în anul 2000, a povestit cum a trăit turneul de la Riad:

“Campionatele Mondiale din acest an au fost o surpriză plăcută pentru mine. Nu mă așteptam la asta. Am plecat de acasă cu gândul să fac o competiție cât mai bună. Aveam în cap o medalie cu echipa. Cu toții o ținteam pe cea mai strălucitoare.

Mă bucur foarte mult că am reușit să iau medalia cea mai strălucitoare în proba de individual. Și argintul mondial este bun la nivelul de juniori, deși ne doream cu toții aurul mondial la proba pe echipe.

Am început ziua de concurs foarte apatic. Nu mă regăseam, eram foarte agitat, aveam emoții foarte mari. Dar m-am liniștit pe parcurs, după ce am intrat pe panoul principal. În grupă am avut 5 victorii și o înfrângere. Am ocupat locul 10 pe tablou, după grupe. Lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine, de la meci la meci. Cel mai greu meci a fost finala, cu siguranță.”, a spus Vlad Covaliu, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -