Viorel Mazilu reacționează în scandalul de la lotul de juniori, fiind acuzat că a abuzat verbal un sportiv: “Dacă copilul se duce direct la presă, e treaba lui. Săracul își face rău singur”

Federația Română de Handbal se confruntă zilele acestea cu un scandal, după ce secretarul general Viorel Mazilu a fost acuzat că a abuzat verbal un jucător al lotului național de juniori, care a participat la un turneu amical, în Spania.

Vladimir Păunescu, handbalistul în cauză, ar fi fost jignit de față cu toți colegii în vestiar de Viorel Mazilu, motivul fiind atitudinea sportivului și faptul că acesta a salutat publicul după înfrângerea la scor cu Franța, scor 36-25, potrivit surselor Gazetei Sporturilor.

Viorel Mazilu a explicat, în direct la Sport Total FM, că nu consideră că există vreun scandal, iar mustrarea a fost una normală în cadrul unui lot care își dorește cucerirea Campionatului Mondial, obiectiv măreț, după cum o spune chiar acesta.

“N-a fost niciun scandal din punctul meu de vedere. Ca oficial al FRH, noi avem implementată o strategie pe care trebuie să o ducem la bun sfârșit, având în vedere că e un lot nou. Noi ne-am propus cu acești sportivi să ieșim campioni mondiali. Știm, pare un lucru măreț, dar dacă nu implementăm în cap acest lucru, ca să tinzi să devii campion mondial, trebuie să și muncești. Au fost niște divergențe care se întâmplă de fiecare dată în lumea sportului. Vi le relatez, dar nu cred că îi fac bine copilului, în special.

E un copil cu probleme, cel puțin tehnico-tactice, care nu a respectat anumite sarcini. L-am mustrat, între ghilimele. ‘Noi ne-am propus ceva, hai să o ducem la bun sfârșit. Dacă tu nu consideri că vrei să le facem așa, e treaba ta, dar aici suntem atlfel’. Ținem foarte mult la educație, această educație le-am transmis-o și lor. Hai să fim oameni deștepți, să muncim de acolo.

Noi am câștigat un meci senzațional cu Spania. Cred că sunt 20 de ani de când n-am mai bătut Spania și acești copii chiar și-au făcut datoria. Din păcate, avem românismele astea, trebuie să scăpăm de ele și trebuie să mergem mai sus, să mergem mai departe, nu să ne îmbătăm cu apă rece. E un turneu amical, iar la unul oficial s-ar putea să nu se mai întâmple. Noi am vrut să le implementăm această concepție, să mergem până la sfârșit, indiferent de numele țării, noi ne luptă, cu toată lumea. Copiii au fost motivați, unul, doi sau trei nu au fost ce trebuie și a trebuit să intervenim să-i trezim, ca dovadă că meciul 3 s-a desfășurat altfel. Nu văd niciun scandal, nu e nicio problemă”, a declarat Mazilu.

Mazilu l-a ajutat pe Păunescu să fie luat în lotul seniorilor de la CSA Steaua

Mai mulți părinți l-au acuzat pe Viorel Mazilu de un limbaj neadecvat în cadrul lotului, iar potrivit GSP, oficialul FRH ar fi folosit expresii precum: “Aici e naționala lu mă-ta? Faci ce vrei?”. În plus, sportivii au avut impresia că totul va degenera, iar Mazilu în va lovi pe colegul lor în vestiar.

Viorel Mazilu nu neagă conflictul, dar spune că atitudinea nu a fost una agresivă, ci mai degrabă una de presiune, pe care orice sportiv, la nivel înalt, trebuie s-o gestioneze pentru a face performa. În plus, secretarul general al FRH, fost jucător la CSA Steaua pentru mulți ani, spune că l-a ajutat chiar pe Vladimir Păunescu să facă pasul la seniori, la Divizia A (n.r. liga a doua valorică)

“Știți cum e, e părerea dânsului, pe mine nu n-a sunat nimeni. Nici părintele, nici copilul, dar dacă copilul se duce direct la presă, e treaba lui. Săracul își face singur rău. Trebuia să rezolve problema pe care o avea față-n față. Acești părinți puteau să pună mâna pe telefon, să întrebe cu ce a greșit copilul, să afle dedesubturile și apoi să tragă concluzia. Aici nu e vorba doar de aceste aspecte tehnico-tactice, ci și de altele care se întâmplă în exteriorul unei echipe. Dar am considerat că le-am rezolvat în vestiar, și cu asta, basta. Nici nu se pune problema.

Mai multe, acest copil a fost ajutat de mine să se ducă la echipa de senior, deci n-am nimic cu el. Mi-a plăcut de el, el joaca la Club Sportiv Școlar Steaua, nu la CSA Steaua. L-am întrebat de ce nu se duce la divizie, mai sus. A zis că nu l-a sunat nimeni, nu l-a băgat nimeni în seamă.

Atunci am îndrăznit să sun antrenorii de la CSA, care mi-au fost colegi să le zic că avem un sportiv de națională, să-l ia acolo, să-i dea meciuri în picioare, să-l ajutăm. L-au luat în vedere, în ianuarie e acolo. Dar de aici, până la ce a făcut el și nu vreau să zic, pentru că repet, îi facem rău, nu are nicio legătură. Ei trebuie să înțeleagă că indiferent de națiune, ei trebuie să se lupte cu toată lumea”, a explicat Mazilu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -