Victor Becali nu se consideră amenințat de FIFA, dar suferă pentru Dinamo

FIFA e pornită rău pe cei implicați în tranzacțiile cu jucători și s-a hotărât să le limiteze câștigurile. Motivul declarat îl constituie cele 500 de milioane de euro care ar fi intrat, anul trecut în buzunarele intermediarilor.

În consecință au fost anunțate noi reguli menite să limiteze atât numărul agenților de jucători, cât și comisioanele, care nu pot depăși zece procente din valoarea transferului. De asemenea doar agenții acreditați de FIFA vor avea dreptul să tranzacționeze astfel de afaceri. Este de presupus că o astfel de patalama nu va fi acordată pro bono…

În intervenția sa la „Fluier final”, Victor Becali nu părea marcat de pricazul FIFA. Pe un ton amuzat el nu a dat crezare sumei incriminate, dând de înțeles că sunt scorneli preluate și de presă. A mai spus că acel comision de 10% era practicat și înainte de intervenția FIFA. Cât privește acreditarea agenților măsura îl avantajează, pentru că nu toți vor îndeplini criteriile necesare. Astfel va scădea concurența.

A abordat cu aceeași degajare subiectul transferurilor. Printre cei amintiți au fost Chivu, pe ruta Ajax-Roma-Inter, Mutu și Moruțan, evitând cu diplomație subiectul Ana Maria Prodan. Nu a divulgat – firesc -, valoarea comisioanelor, dar a precizat că sumele au fost exagerate în mass media.

În continuare au fost comentate frământările și incertitudinile privind cei doi poli ai ierahiei din Superligă. Steaua pare să aibă cele mai mari șanse la titlu, dar lupta nu este tranșată. Situația deloc roză a dinamoviștilor a fost pusă mai degraba pe seama trufiei conducerii clubului, refractară la revenirea lui Borcea. „Mult mai mare nevoie are Dinamo de Borcea, decât Borcea de Dinamo!”, a remarcat Victor Becali, neexcluzând o posibilă retrogradare a echipei. Actualii șefi lasă impresia că joacă Monopoly cu Dinamo a fost concluzia finală. În antiteză s-a remarcat modul serios în care abordează Rapid competiția, alb-vișinii înscriindu-se printre protagoniștii disputei.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -