Valeriu Iftime, zero încredere în FRF și Edi Iordănescu: “Să nu-l accepți pe Boloni… De atunci am rămas într-un război, eu împotriva acestui tip de acțiune din partea FRF”

Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, a comentat, în direct la Sport Total FM, situația de la echipa națională, unde startul alături de noul selecționer Edi Iordănescu nu este printre cele mai fericite.

Omul de afaceri crede că Federația Română de Fotbal a făcut o mare greșeală când l-a refuzat pe Ladislau Boloni și consideră că Edi Iordănescu nu este potrivit pentru postul de selecționer. Totodată, Iftime spune că a rămas într-un război cu FRF din cauza deciziilor din ultima vreme privind echipa națională.

“Cred că nimeni nu vrea să intrăm în istoria fotbalului românesc prin rezultate negative. Ultimul meci a fost un eșec mare (n.r.: înfrângerea cu Muntenegru, scor 2-0), iar în seara asta va fi un meci mai greu (n.r.: România – Bosnia și Herțegovina), în opinia mea.

Poate greșesc, dar n-am nicio spreanță când am văzut atitudinea cu care s-a ales antrenorul echipei naționale și de acolo am plecat cu ideea mea, pe care o susțin, că e foarte greu să construim ceva în România plecând de la premise românești. Dacă vrem să se întâmple ceva, trebuie o schimbare radicală de opinie în primul rând. Și nu cred că FRF, cu actuala ei structură și antrenorul actual, pot să facă o schimbare.

Eu cred doar că un om precum Boloni, care este extraordinar de deranjant și atipic pentru lentoare și gândirea noastră, care știe ce înseamnă fotbalul european… Că dacă socotim în istoria noastră, în afară de Mircea Lucescu și Boloni, mai e Răzvan Lucescu în Grecia, nimeni nu mai e în Europa, orice am spune noi, Asia, Golf sau ce mai zicem noi, e cu totul altă zonă.

Avem nevoie de modelul european, în Europa jucăm. Să nu-l accepți pe Boloni… de atunci am rămas într-un război, eu cu mine împotriva acestui tip de acțiune din partea federației. Echipa națională este singurul mobil, vectorul de imagine și de încredere. Dacă o decredibilizăm, dacă o tăvălim la fiecare meci, ajungem într-o zonă în care nimeni nu va mai crede și vom ieși foarte greu de acolo.”, a spus Valeriu Iftime.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -