Valeriu Iftime, cu gândul la retragerea din fotbal: “Nu pot, m-am blocat aici!”

Valeriu Iftime a vorbit, la emisiunea “Execuții matinale”, de la Sport Total FM, despre perioada dificilă pe care o traversează FC Botoșani.

Echipa moldoveană se află pe ultimul loc în Superliga, fără victorie în 14 meciuri. Mai mult, formația finanțată de Iftime a fost învinsă joi de CSM Alexandria în Cupa României și a ieșit din cursa pentru calificarea în faza următoare.

În urma înfrângerii surprinzătoare din Cupă, în fața divizionarei secunde, Dan Alexa și-a dat demisia de pe banca tehnică a Botoșaniului.

Valeriu Iftime a comentat situația delicată în care se află clubul său. Patronul de la Botoșani caută acum să aducă un antrenor care să-i poată scoate pe jucători din acest blocaj.

În plus, Iftime a dezvăluit bugetul actual și plafonul maxim de salarii pe care l-a stabilit la club. Mai în glumă, mai în serios, omul de afaceri a recunoscut că se gândește să se retragă din fotbal în viitorul apropiat, din cauza cheltuielilor prea mari.

“Eu n-am slăbit deloc accelerația în sensul de a-i ajuta, de a-i plăti la zi, de a-i susține când lucrurile par dificile. Am insistat cât de mult am putut ca ultimul antrenor, Dan, să aibă toate argumentele acolo. Numai că atunci când intră o boală de-asta aproape incurabilă, e greu să-i mai resuscitezi.

Cred că, din nou, o să trebuiască un antrenor. Pe de altă parte, a existat o succesiune de ghinioane, de accidentări… Aici ține până la urmă și de modul în care am ales jucătorii, cum i-am adus, cum i-am pregătit fizic. 

Suntem cumva pierduți. Sigur, ne trebuie un antrenor care să aibă forță, mentalitate, să-i repoziționeze. Cred că o victorie, la un moment dat, ar putea să ne mai șteargă din frica care ne apasă.

Decizia de bază e să mă las (râde). Am un buget de 5 milioane de euro. Eu sper să mă salvez, fac tot ce pot să mă salvez (n.r. – de la retrogradare). Dar mă așteaptă anul următor cu alte 3 milioane de euro pe care le dau în fotbal. Apoi, următorul an tot cu 3-4 milioane de euro pe care le dau în fotbal.

A crescut nivelul Ligii 1 la nivel de bugete. Sunt absolut convins că am cel mai mic buget. Nu spun că sunt cel mai sărac, pur și simplu nu vreau să cred că pot să dau salarii jucătorilor 7-8-9-10.000 de euro. Nu pot. M-am blocat aici unde nu dau mai mult de 6.000 de euro, dacă e un jucător foarte bun, iar cu bonusuri ajunge să ia 7.000.”, a spus Valeriu Iftime, la “Execuții matinale”.

Ascultă declarația integrală a lui Valeriu Iftime, mai jos:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -