Titlul WSK Super Masters Series se apropie de România! Bogdan Cosma Cristofor a reușit o nouă victorie

Concurent neobosit și lider în seria WSK, Bogdan Cosma Cristofor a mai obținut o victorie la categoria OK-N Junior în weekendul recent încheiat, în Italia, ceea ce este o dovadă în plus a hotărârii și a dorinței neîncetate de a câștiga.

În 2024, talentatul tânăr român se află acum pe o serie de patru podiumuri în patru curse, inclusiv două victorii.

Titlul WSK Super Masters Series se apropie de România! Bogdan Cosma Cristofor a reușit o nouă victorie

Ajuns în Franciacorta în fruntea WSK Super Master Series, pilotul din echipa Forza Racing a profitat de ocazie pentru a-și extinde avantajul, înainte de a aborda finala de la Sarno la începutul lunii martie.

Cu 389 de piloți care au participat, inclusiv 40 în clasa OK-N Junior, WSK Super Master Series și-a demonstrat încă o dată atractia pentru cei mai buni speranțe ai kartingului și echipele lor. În această rundă a treia, nivelul competiției a fost incredibil de ridicat și a reprezentat o motivație suplimentară pentru Bogdan Cosma Cristofor, care are încă doar 12 ani. Au fost mulți potențiali câștigători, dar șoferul român a făcut diferența într-un moment cheie al întâlnirii.

Un avans de 97 de puncte!

După ploaia care căzuse săptămâna precedentă la Cremona, unde Bogdan Cosma Cristofor reușise să urce pe treapta a treia a podiumului în condiții grele, vremea s-a dovedit a fi mult mai bună. Pista a rămas uscată la Franciacorta și temperaturile au depășit uneori 15° în timpul zilei.

Locul 6 în sesiunea de Calificări de vineri, Bogdan nu a fost pe deplin mulțumit de poziția sa și s-a apucat de a pune la punct kartul cu staff-ul tehnic al echipei Forza Racing. A câștigat prima serie de calificare după o luptă grea, înainte de a termina pe locul 5 în seria 2 cu cel mai rapid tur al cursei.

Revenit pe P2 după cele două serii, și-a confirmat poziția în Prefinală conducând de la început până la sfârșit. Plasat in exteriorul primului rand in finala, tanara romanca stia ca startul va fi un moment cheie in cursa. A reușit să se țină pe locul 2 în primul viraj și l-a depășit pe lider în turul doi.

În ciuda presiunii din partea șoferilor din spatele lui, el nu a făcut nici cea mai mică greșeală și a câștigat finala cu simțul realizării. WSK Super Master Series, una dintre cele mai importante competiții ale sezonului, se încheie în perioada 1-3 martie pe Circuitul Internațional Napoli din Sarno. Bogdan Cosma Cristofor va începe cu un total de 368 de puncte, în timp ce pilotul de pe locul 2 în clasamentul provizoriu are 271. Matematic, titlul nu este încă în mâinile lui, dar Bogdan va face tot posibilul pentru a-și asigura un alt titlu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -