Tarek Nazer: “Oamenii se accidentează din lipsă de experiență în sportul respectiv”

Tarek Nazer, doctorul ortoped care s-a specializat la clinica lui Manchester United, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 20 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre accidentările din sportul nostru și soluțiile necesare. 

“Întotdeauna trebuie să punem operația ca ultima variantă, clar în unele cazuri este o indicație absolută unde nu putem să tratăm fără, însă de cele mai multe ori reușim să tratăm și dacă mai ales cazurile sunt de la început și dacă de abia le-am pornit le putem trata fără operație. Uite un exemplu viu unde ai scăpat și a trecut o bună perioadă de timp, te poți întoarce la o viață normală. Mulți cred că după ce confruntă o problemă la articulație, cred că gata, nu mai poți să folosești articulația respectivă, nu o să mai fie niciodată ca înainteș și dacă se operează vor crede că sunt multe complicații și nu o să fie niciodată ca înainte și ignoră. Trebuie să avem nevoie în medici atunci când mergem, mai ales să alegem un medic bun și să avem încredere, să urmăm tratamentul medicilor în funcție de diagnostic și să obținem rezultate minunate.

De cele mai multe ori oamenii se accidentează din lipsă de experiență în sportul respectiv. Asta înseamnă că ne apucăm să facem un sport fără să avem experiență, fără să avem echipamentele de protecție, fără să avem pregătirea musculară, corpul poate nu se potrivește pentru sportul respectiv sau încercăm să ridicăm greutăți mai mari ridicând nivelul de începător, iar automat orice greșeală se plătește din păcate. Mulți sărim peste încălzire atunci când vrem să facem sport și nefăcând sport de performanță și neștiind ce înseamnă o încălzirea performantă și cât de importantă este pentru a preveni o accidentare, întradevăr riscăm să ne accidentăm.

Sunt patru grade la fractură de ligament de menisc, dar acum depinde cine se uită la RMN-ul respectiv și dacă spune gradul corect, pentru că s-a întâmplat de multe ori spunând pe raport că e gradul I sau II și când mă uit pe raport să fie de III sau IV și să fie nevoie de intervenții chirurgicale”, a spus Tarek Nazer la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -