Tache Macri s-a stins la 92 de ani! Florin Motroc: “El și tata au fost de nedespărțit!”

Dumitru “Tache” Macri a decedat la vârsta de 92 de ani. Legendarul jucător al Rapidului și al echipei naționale a României s-a stins azi-noapte, la Paris.

Tache Macri rămâne unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din Giulești. El a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu timp de 15 sezoane, în perioada 1950-1965, în 14 dintre ele purtând banderola de căpitan.

Rapid a fost singura echipă pentru care emblematicul fundaș a evoluat în întreaga carieră.

Macri a fost primul jucător român nominalizat la Balonul de Aur, în 1961.

El a adunat 8 selecții la echipa națională, precum și două la lotul olimpic.

În direct la emisiunea “Execuții matinale”, Florin Motroc i-a adus un omagiu fostului mare fotbalist din Giulești. Florin spune că a fost privilegiat să îl cunoască pe Tache Macri, cel cu care tatăl său, Ion Motroc, a fost foarte bun prieten.

“L-am cunoscut foarte bine pe Tache Macri. Am fost privilegiat pentru că tata a avut o relație specială cu nea Tache. Au fost prieteni foarte buni. Când a ajuns tata la Rapid, în 1959, a fost luat sub aripa lui. Din acel moment, au fost nedespărțiți, colegi de cameră.

Anul trecut, în vară, când s-au sărbătorit cei 100 de ani de la înființarea Rapidului, când a venit din Franța, a stat la tata. Tata a avut doi prieteni fantastici la Rapid, pe care i-a iubit extraordinar: Dan Coe și Tache Macri.

Am aflat vestea aseară, după antrenament. Dumnezeu să-l odihnească! N-a uitat niciodată ziua de naștere a celor din familia mea. E dureros.”, a spus Florin Motroc, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Florin Motroc:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -