Surpriză la atletism: italianul Marcell Jacobs a câtigat aurul în cursa de 100 metri

Sprinterul italian Marcell Jacobs a câştigat medalia de aur în proba de 100 metri la Jocurile Olimpice, trecând linia de sosire cu timpul de 9.80 secunde, nou record european. Rezultatul de azi este o supriză, deoarece italianul nu se număra printre favoriți.

Italianul de origine americană nu reușise până acum să acceadă în nicio finală europeană sau mondială în proba de 100 metri la precedentele sale participări în aceste competiții. Cu timpul reușit azi, Jacob și-a setat și recordul personal și a doborât recordul național al Italiei.

Finala de 100 metri a început cu un start fals, în urma căruia britanicul Zharnel Hughes a fost eliminat din concurs.

Au rămas pe linia de start Akani Simbine (Africa de Sud), Lamont Marcell Jacobs (Italia), Fred Kerley (SUA), Su Bingtian (China), Ronnie Baker (SUA), Enoch Adegoke (Nigeria), Andre de Grasse (Canada).

Al doilea start a fost corect, iar americanii au plecat bine din blockstart-uri, dar Jacobs a revenit pe ultima porțiune și s-a impus. Pe doi a venit Fred Karley, cu 9.84 (record personal) și Andre de Grasse, cu 9.89 (record personal).

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -