Sorin Macavei, invitat în studio-ul Sport Total FM! Povestea legendarului voleibalist care a pus umărul la câștigarea medaliei de bronz de la JO 1980

Sorin Macavei a fost invitat special la emisiunea “Liga de Weekend”, moderată de Răzvan Toma. Legendarul voleibalist român a vorbit despre cariera sa impresionantă, despre voleiul din trecut și despre voleiul de acum.

Macavei a pus umărul la singura medalie olimpică câștigată de România la volei masculin. Se întâmpla în 1980, la Moscova, când echipa noastră națională cucerea bronzul.

Sorin Macavei a evoluat cea mai mare parte a carierei la Steaua București, alături de care a devenit campion național în 1978. Și pe plan internațional, cu Steaua, Macavei a obținut rezultate remarcabile: locul 2 în Cupa Campionilor Europeni (1979); de trei ori locul 2 (1977, 1980, 1986) și de două ori locul 3 (1981, 1984) în Cupa Cupelor.

În direct din studio-ul Sport Total FM, Sorin Macavei a vorbit despre aventura sa în volei, care a culminat cu medalia de bronz obținută în urmă cu peste 40 de ani.

“Am început voleiul la Cluj, la școala generală. Am cochetat puțin și cu handbalul. Fiind talentat în ale sportului, am încercat și handbalul. Și acolo mi-a plăcut, dar când programul de la școală a devenit bun pentru a practica voleiul, am optat pentru volei.

Am avut parte de un antrenor foarte bun și foarte apropiat de jucători. În 1970 ajunsesem titular la echipa Universității Cluj, la 14 ani. Atunci am debutat în Divizia A. Acolo am evoluat până în 1974, când am primit propunerea din partea clubului Steaua să vin la București.

(N.r. – Despre naționala României) Aveam valoare și ne băteam parte în parte cu toate naționalele. În 1980, la turneul preolimpic din Belgia, am jucat cu echipa URSS-ului în semifinală. I-am bătut 3-0. A fost un meci maraton, de 3 ore. Se putea întâmpla orice. Acolo, la ei (n.r. – la Jocurile Olimpice din 1980, de la Moscova), am gândit-o noi să nu ne forțăm pentru că era greu de crezut că poți să-i bați la ei acasă.

Și urma a doua zi meciul pentru locurile 3-4, care era mult mai important. S-au luat în calcul toate variantele și s-a ajuns la varianta care a fost câștigătoare pentru noi și ne-a adus la locul 3. Singura medalie olimpică a României la volei masculin.”, a spus Sorin Macavei, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -