Mircea Lucescu, un tată fericit după ce Răzvan a cucerit al doilea titlu în Grecia: “Am crescut un copil care îmi prelungește viața fotbalistică”

Mircea Lucescu a intrat în direct la Sport Total FM și a vorbit despre performanța fantastică reușită de fiul său. Răzvan Lucescu a devenit campion în Grecia pentru a doua oară pe banca lui PAOK.

Mircea Lucescu a explicat cât de important este pentru un jucător să fie ghidat de un antrenor care observă tot, explică orice decizie și oferă sfaturi în mod constant.

“Il Luce” a povestit cum îl lua pe Răzvan în cantonamentele echipelor pe care le antrena, încă de când era copil.

“Dacă antrenorii din România s-ar fi implicat așa cum s-a implicat el, cu siguranță (n.r. – ar fi ajuns la nivelul lui Răzvan Lucescu). Analizând foarte bine absolut tot și prin toate deciziile luate legate de strategie și organizare, cu siguranță ar fi reușit. Ați văzut ce se întâmplă cu antrenorii care au lucrat cu Guardiola. E același lucru. Și Arteta, și Maresca acum. Cam toți.

Cei care au lucrat cu un antrenor care explică absolut tot ceea ce face, argumentează, analizează, studiază, dă sfaturi, iar jucătorii acceptă, acești jucători cu siguranță mai târziu devin antrenori. Pentru că ei au observațiile și criticile făcute în sens pozitiv. Cei care nu fac asta și cred că știu totul, cu siguranță ratează o carieră ulterioară celei de jucător.

Răzvan a urmărit întregul proces de pregătire. L-am luat pe lângă mine peste tot de când avea 5 ani. Apoi, când a crescut, l-am luat cu mine și în cantonamentul echipei naționale sau al lui Dinamo. El este cel care trebuie felicitat pentru această capacitate de concentrare și curiozitate pe care a avut-o pentru această meserie.

Dacă la această pasiune se adaugă și capacitatea de a te sacrifica și a studia, este imposibil să nu reușești. Aceștia sunt antrenorii cerebrali, care explică și argumentează tot. Antrenorul devine mare când trece de la ceea ce a văzut și a studiat la momentul în care începe să creeze. Am crescut un copil care îmi prelungește viața fotbalistică. Cel mai important este ce lași în urma ta. Ce amintiri, experiențe și lucruri deosebite lași în urmă.”, a spus Mircea Lucescu, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -