Simona Halep, OUT pentru tot restul sezonului, după operația suferită la nas

Simona Halep a anunțat zilele trecute că a suferit o intervenție chirurgicală la nas, după ce a întâmpinat dificulăți la respirație, ocazie cu care și-a realizat și o operație estetică.

Inițial, tenismena a declarat că va lipsi câteva săptămâni, însă recuperarea va fi ceva mai lentă, astfel că fostul număr 1 WTA nu va mai evolua în 2022.

Într-un amplu mesaj pe rețelele sociale, Halep a descris întâmplările din viața sa din ultima vreme, a vorbit despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou și a dat un mesaj plin de optimism fanilor, spunând că va reveni mai puternică în 2023.

“Bună tuturor! Aș dori să vă informez despre situația mea actuală, să reflectez la ceea ce s-a întâmplat anul acesta și, așa cum am făcut întotdeauna, să vă împărtășesc sentimentele mele profunde.

După cum știți deja, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie, am fost foarte aproape să mă retrag din tenis pentru că nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate și am crezut că este timpul să mă opresc pentru că era nesănătos din punct de vedere emoțional.

Apoi am avut norocul să descopăr Academia lui Patrick unde am simțit atât de multă pasiune încât mi-am recăpătat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că încă mai pot juca un nivel bun de tenis.

Am fost total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să fac lucrurile și la munca pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin. Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10.

Când iau o decizie, dau mereu totul și am avut încredere 100% în Patrick, așa că am vrut ca oamenii lui și doar oamenii lui să se ocupe de mine. De aceea am făcut multe schimbări în echipa mea. Pentru că am simțit că este lucrul cel mai bun pe care îl puteam face: să mă implic total în acest proiect.
A fost o perioadă foarte grea pentru că mereu pun presiune asupra mea și să-l am alături pe cel mai bun antrenor s-a resimțit drept chiar mai multă presiune de a câștiga și de a juca bine.

Toate astea au culminat cu atacul de panică din meciul meu de la Paris. Am simțit că Roland Garros este momentul în care trebuie să joc grozav pentru toată munca pe care am depus-o. Nu am putut rezista presiunii și am eșuat.

Apoi am vorbit cu Patrick și i-am spus că am nevoie să mă relaxez pentru că nu pot juca cu presiunea pe care o pun asupra mea și i-am cerut să aibă răbdare cu mine pentru următoarele 6 luni. Fără așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și m-a sprijinit 100%.

După aceea, am putut juca cel mai bun tenis al meu. Și mai repede decât mă așteptam, în doar două luni, am fost înapoi în top 10. Obiectiv atins!
Dar apoi, când am pierdut la US Open, am realizat că sunt complet epuizată mental. Având problemele cu respirația de mai mulți ani deja și acestea agravându-se cu timpul, am decis să urmez sfatul medicilor mei și să fac operația necesară.

Nu am putut să o fac mai devreme pentru că niciodată nu am găsit cele 3 luni necesare pentru recuperare, pentru că tenisul a fost mereu prioritar în viața mea. Dar am simțit că este momentul potrivit să o fac și să fac, în plus, ceva pentru mine ca persoană. De aceea am apelat și la partea estetică, pe care mi-am dorit-o de mult timp pentru că nu mi-a plăcut deloc nasul meu. Așa că am făcut-o, am rezolvat și partea funcțională, și cea estetică. Știu că mulți dintre voi mă puteți înțelege.

Nu știu cât de mult va dura recuperarea, pentru moment nu mă gândesc la nimic altceva decât la asta. Ce este sigur e că anul acesta nu voi mai putea concura în niciun turneu oficial.

Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin cu de toate! Ne vedem pe teren, 2023! Simt că mai am multe de făcut pe un teren de tenis și încă mai am câteva obiective”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -