Simona Halep, declarații la finalul audierilor de la TAS: “Audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală”

Au avut loc ultimele audieri în cadrul procesului de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în care Simona Halep caută să-și demonstreze nevinovăția în cazul de dopaj și să întoarcă decizia trbunalul independent Sport Resolutions – 4 ani de suspendare.

La finalul audierilor, care au ținut mai bine de 6 ore, Simona Halep a declarat că nu poate da detalii cu privire la ceea ce a discutat cu judecătorii, dar că este încrezătoare că adevărul va ieși la iveală.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.

Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp.

Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a declarat Simona.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei în momentul testului pozitiv la roxadustat, a fost și el audiat cu o zi în urmă. Acesta, dar și fosta fizioterapeută din cadrul academiei și-ar fi asumat responsabilitatea privind testul pozitiv. Totuși, această declarație ar putea conta doar într-unul dintre capetele de acuzare, Simona Halep fiind acuzată și de datele fluctuante ale pașaportului biologic.

Un verdict final este așteptat în următoarele săptămâni sau chiar luni, iar anularea totală a pedepsei este puțin probabilă. Simona Halep speră să reducă perioada de 4 ani, care ar expira la 6 octombrie 2026.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -