Silviu Lung Jr. a dezvăluit motivul pentru care a plecat de la Kayserispor și spune că nu este interesat de CFR Cluj: “Prioritar e un transfer în străinătate”

Silviu Lung Jr. a petrecut ultimii 5 ani în Turcia, la Kayserispor, iar din această vară este liber de contract, așteptând oferte pentru a semna cu un nou club.

Dan Petrecu și-a exprimat interesul pentru a-l aduce la CFR Cluj, însă portarul de 33 de ani spune că prioritar pentru el este un transfer în afara țării.

“S-a terminat contractul, au fost 3 ani frumoși, am primit oferta de prelungire după 3 ani. Am avut ofertă de a merge la echipe mai bine cotat din Turcia, dar având o relație foarte strânsă cu conducerea de la Kayseri, am spus că rămân acolo, mi-am dat cuvântul și am continuat încă 2 ani acolo. Au trecut acei 2 ani și sunt liber de contract.

Momentan sunt în vacanță la Craiova, mă bucur alături de familie. Mișcare am început să fac de o săptămână cu tata, ne antrenăm în fiecare dimineață. Dar pentru moment nu este nimic concret, mă focusez pe pregătirea mea și aștept să văd ceea ce se va întâmpla în săptămânile următoare. Prioritar rămâne un transfer în străinătate”, a declarat Silviu Lung Jr., la Sport Total FM.

Silviu Lung Senior, tonus de invidiat

Goalkeeper-ul încă se antrenează cu tatăl său, Silviu Lung Senior, despre care spune că are un tonus de invidiat la cei 65 de ani,

“Este o senzație extraordinară să mă antrenez cu tata. Primul antrenament cu tata cred că l-am făcut la 10-11 ani și după am continuat până la 14 ani, când el a luat drumul țărilor arabe, unde s-a dus să antreneze. Apoi a venit cu mine la Astra, acolo m-a antrenat ultima dată. În fiecare an când am vacanță mai mare apelez din nou la serviciile lui.

Are un tonus extraordinar, mai ales că el încă activează, lucrează part-time la naționala U20 a României, cu Bogdan Lobonț, deci încă este în formă”, a spus Silviu Lung Jr.

Probleme financiare în Turcia din cauza crizei

Silviu Lung Jr. a plecat de la Kayseri din cauza problemelor financiare, mai ales din cauza faptului că jucătorii străini sunt plătiți în euro, iar lira turcească s-a depreciat de aproape 5 ori în raport cu moneda europeană în ultimii 3 ani.

Totodată, portarul spune că a schimbat doar 3 echipe în cariera sa pentru că mereu a fost în căutarea stabilității, pe care a și găsit-o la Craiova, Astra și Kayserispor.

“Nu mi-a plăcut niciodată să schimb echipele și dacă am găsit echipele care sunt stabile din punct de vedere financiar, bine organizat, un loc bun de jucători, am rămas acolo unde m-am simțit bine. Perioada Craiova a fost frumoasă, eram un copil, am debutat, cred că e visul fiecărui copil din zonă de acolo când face primii pași în fotbal. După am mers la Astra, unde am întâlnit un grup de jucători extraordinari, cel mai frumos grup, băieți care nu erau doar colegi, erau mai mult decât prieteni. Datorită acestui lucru am luat și titlul.

După perioada asta a venit Kayseri, care a fost stabilă din toate punctele de vedere și n-am vrut să plec. Sunt mici problemuțe acum la Kayseri, din păcate lira s-a depreciat foarte mult în ultimii 2 ani. Salariile străinilor sunt în euro, așa că sunt mici problemuțe peste tot în Turcia. În urmă cu 2-3 ani, 1 euro era 4 lire și acum 1 euro e 18-19 lire. Având în vedere că salariile străinilor sunt plătite în euro, rezultă dificultăți și mai mari pentru cluburi”, a explicat Silviu Lung Jr.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -