Sheriff – Farul 3-0, după prelungiri. Campioana României, eliminată din Champions League

Farul Constanţa a ratat calificarea în turul doi preliminar al Champions League, după ce a fost eliminată de echipa Sheriff Tiraspol, din Republica Moldova. Astfel, campioana României va evolua în turul al II-lea preliminar din Conference League.

Sheriff Tiraspol a învins-o marţi seara, pe teren propriu, scor 3-0, pe Farul. În tur, echipa din orașul de la malul mării s-a impus cu 1-0.

Prima ocazie a partidei le-a aparținut gazdelor. În minutul 8, Talal a șutat puțin peste transversală. Farul și-a creat prima oportunitate de gol în minutul 32. Mazilu trimis de la distanță, dar portarul Koval a reținut mingea.

Sheriff Tiraspol a deschis golul în prelungirile primei reprize, prin Talal, după o degringoladă în careul oaspeților.

Campioana Republicii Moldova a început tare și repriza secundă iar în minutul 50, Aioani a respins mingea trimisă de Badolo. Portarul Farului și-a salvat echipa și în minutul 90+3, când a respins mingea șutată de la distanță de Apostolakis. Au urmat două reprize adiționale, unde echipa lui Gică Hagi a fost de nerecunoscut. În minutul 99, Mbekeli a fructificat o pasă trimisă de Luvannor și a marcat pentru 2-0.

Sheriff Tiraspol a dus scorul la 3-0 în minutul 105+1, când Ademo l-a învins pe portarul Farului. Atacul gazdelor a plecat de la Mbekeli, care l-a driblat pe Mihai Popescu, balonul a ajuns la Vinicius, care a prelungit pentru Ademo, iar acesta a îndeplinit o formalitate.

În urma acestui rezultat, Farul va retrograda în turul 2 preliminar din Conference League, pe ruta campioanelor, unde va evolua cu învingătoarea dublei Urartu (Armenia) – Zrinjski (Bosnia și Herțegovina). În schimb, în turul următor al Ligii Campionilor, Sheriff Tiraspol va evolua împotriva echipei israeliene Maccabi Haifa, care a trecut, în dublă manşă, de echipa malteză Hamrun Spartans.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -