Sezonul 2021-2022 ne-a surprins tot fără VAR

Sistemul de arbitraj video are șanse minime să fie implementat în Liga 1.

Deși conducătorii fotbalului românesc anunțau că VAR-ul va fi folosit, în premieră, în play-off-ul din acest an, președintele Răzvan Burleanu a recunoscut că situația s-a complicat.

Șeful FRF a luat parte la ședința Comitetului Executiv și a declarat că nu există garanții că arbitrajul video va fi implementat din play-off din cauza unor întârzieri în ceea ce privește furnizarea de tehnologie.

Crăciunescu: ,,Cum pot ăia prin alte țări să facă sistemele astea nu știu!”

,,Îți dau așa o informație. La noi nu se va băga nici anul ăsta VAR, nici când va fi play-off și play-out. De la anul să ne gândim dacă se bagă sau nu. Am înțeles că nu au cumpărat niște utilaje. Au niște probleme cu instrucțiunile.

Cine se mai gândește că în play-off vom avea și noi să-și ia gândul. Cum or putea alții care nu au manager la Federație așa bun cum e domnul Burleanu. Cum pot ăia prin alte țări să facă sistemele astea nu știu”, a declarat Ion Crăciunescu la DigiSport.

Burleanu: ,,Avem o întârziere a furnizorului de tehnologie.”

,,În momentul de faţă nu am nicio garanţie că vom avea VAR în play-off. În momentul de faţă avem o întârziere a furnizorului de tehnologie. Simulatoarele trebuiau să fie din luna iunie la Bucureşti, dar nu le avem şi nu le vom avea nici săptămâna viitoare. Prin urmare, nu am nicio garanţie în momentul de faţă”, a spus Burleanu.

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal anunțaseră la sfârșitul lunii aprilie că au ajuns la un acord privind arbitrajul video (VAR), iar acesta va fi implementat în Liga I în partea a doua a campionatului.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -