Rugby Club Grivița Roșie la 90 de ani de la înființare: “Povestea merge mai departe! Costurile sunt destul de mari, iar banii sunt puțini”

Fostul internațional Alexandru Marin și antrenorii de copii și juniori Florian Beșliu și Mihai Duță, au intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 21 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre proiectul de la Clubul de Rugby Grivița Roșie, un proiect ținut pe picioare din pasiune.

În 1932 lua ființă echipa de rugby Grivița Roșie la inițiativa unui grup de muncitori de la uzina de vagoane București. Apoi, RC Grivița a făcut istorie pe Parcul Copilului, înscriindu-și în palmares 12 titluri de campioană națională inclusiv o cupă a Campionilor Europeni, în 1964.

,,Este vorba despre copii și juniori ce se ocupă în speță Mihai și Florin, iar de partea celor mari la seniori mă ocup eu. Aici lucrurile sunt un pic mai delicate, aici jucătorii sunt pur amatori, care vin la antrenament după orele de muncă și încercăm să avem toată gama de lucruri bune pe care ei le pot folosi, mă refer la viză medicală, un tratament în urma accidentărilor, de a strânge banii pentru deplasări, echipamente și toate cele din bucătăria unui meci, arbitrii, observatori și așa mai departe.

Cei care ne sprijină sunt cei de la Atelierele Grivița, însă nu mai sunt atelierele care erau acum nu știu câți ani în urmă când aveau muncitori și aveau de lucru. Acum sfera activității s-a redus și efortul lor este considerabil. Restul am încercat prin foști jucători să constituim o așa zisă asociație non profit care se numește Suporterii Grivița, unde foști grivițeni și nu numai efectiv prin contracte de sponsorizare, prin impozitul pe profit, strângem banii necesari să ne desfășurăm activitatea în limite cât de cât acceptabile”, a spus Alexandru Marin.

Rugby Club Grivița s-a bătut cu cele mai mari forțe ale rugby-ului românesc

,,Trebuie să menționăm că anul acesta Rugby Club Grivița a jucat în prima ligă, defapt singura ligă din România, și nu a jucat rău. A jucat cu echipe precum Steaua, Dinamo, Baia Mare și Timișoara, echipe care sunt profesioniste, unde sunt salarii de ordinul a miilor de euro pentru jucătorii cei mai importnați și Grivița a fost în acest campionat și a făcut față cu brio”, a spus Mihai Duță.

În prezent, clubul de pe stadionul Parcul Copilului se află în play-out și joacă cu echipe cu o valoare apropiată.

,,În grupe ne-am prezentat onorabil, acum jucăm în play-out, unde meciurile sunt de altă factură, adică nu mai jucăm cu echipele profesioniste care au intrat în play-off și jucăm cu echipe cu o valoare mai apropiată”, a spus Alexandru Marin.

Mihai Duță: “Poveste merge mai departe!”

,,Povestea merge înainte și merge prin două motoare, Atelierele Grivița și moturul acesta al suporterilor și al prietenilor. Anul acesta am văzut și eu cât costă o etapă, cât costă o deplasare, sunt sume care par mici, dar pentru rugby și pentru alte sporturi în afară de fotbal sunt costuri destul de mari. Costurile de participare sunt între 25 și 30 de mii de euro pe an. Acestea sunt doar costurile de participare, să poți să faci deplasarile și să suporți masa, arbitrii, observatorii, toate cele necesare pentru a desfășura meciul, partea medicală și un kineto”, a spus Mihai Duță.  

Pentru deplasările fiecărui meci, costurile sunt enrome, iar banii sunt destui de puțini. În timp ce pe fotbal se investesc sume importante de bani, celelalte sporturi rămân pe dinafară.

,,Având în vedere că nu te poți deplasa cu mai puțin de 23 de jucători și cu tot cu staff ajungi în jur de 30 de persoane pentru o deplasare și atunci costurile sunt destul de mari, ținând cont totuși că în lumea rugby-ului banii sunt destul de puțini”, a spus Florian Beșliu.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -