Ronald Koeman, dat afară de la Barcelona! Cine vine antrenor principal: trei nume pe lista scurtă a lui Laporta

Ronald Koeman a fost dat afară de la Barcelona, după rezultatele dezastruoase din ultima vreme, catalnaii fiind abia pe locul 9 în LaLiga, după 10 etape. Picătura care a umplut paharul a fost înfrângerea cu Rayo Vallecano, scor 1-0.

Oficialii Barcelonei trebuie să se orienteze rapid, astfel că negocierile au început deja. Presa spaniolă scrie că Xavi, fost fotbalist legendar al clubului, în prezent antrenor la Al Sadd, este principalul favorit să preia funcția. Fostul mijlocaș ar avea o clauză specială inclusă în contractul cu qatarezii în care este precizat că poate pleca oricând dacă primește o ofertă de la Barcelona.

Xavi a mai fost în discuții cu Barcelona și în vară, dar negocierile au eșuat. Cu Al Sadd, antrenorul are 7 trofee adunate în cei 6 ani petrecuți pe banca tehnică.

Al doilea nume vehiculat este Sergi Barjuan, antrenorul de la Barcelona B, care ar putea fi interimar până la aducerea lui Xavi. În cazul în care cele două părți nu se vor înțelege, Barjuan, în vârstă de 49 de ani ar urma să rămână principal.

Presa argentiniană anunță că Laporta îl ia în calcul și pe Marcelo Gallardo, antrenorul lui River Plate încă din 2014. Tehnicianul argentinian a câștigat Copa Sudamericana în 2014 și Copa Libertadores în 2015 și 2018 din poziția de principal.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -