România pierde dramatic cu Țările de Jos, campioana mondială en-titre, scor 31-30. România rămâne cu șanse minime de calificare

România a încheiat la egalitate primul meci din Grupa Principală II cu Țările de Jos, scor 31-30, și rămâne cu 2 puncte, șansele de calificare în sferturile de finală.

“Tricolorele” au început foarte bine partida și în minutul 12 s-au desprins pe tabelă, scor 7-5. Laslo și Pintea au condus perfect atacul României în primele 15 minute, fiecare reușind câte 4 goluri.

Campioanele mondiale en-titre au mărit ritmul, iar arma principală a acestora, contraatacul, a făcut diferența, scorul la pauză fiind de 14-17, în defavoarea noastră.

Repriza a doua s-a desfășurat diferit, Tess Wester, cea mai bună portăriță de la Campionatul Mondial din urmă cu 2 ani, reușind numeroase parade spectaculoase. Dulfer, Snelder și Van Wetering au încris gol după gol, iar Țările de Jos au menținut un avans consant de 4-5 goluri și părea că învingătoarea este deja decisă.

România a revenit de nicăieri, a recuperat gol după gol, iar în minutul 56, Laslo a reușit egalarea la 29, printr-o aruncare de la 7 metri. S-a mers de la egal la egal până în ultimul minut. Olandezele au preluat conducerea cu 50 de secunde înainte de final, iar Adi Vasile a cerut time-out.

Pe ultimul atac al României, Laura Moisă a ratat din extremă, iar meciul s-a terminat 31-30.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Crina Pintea.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -