România, pe locul 5 în clasamentul numărului de fani de la EURO! Gabriel Toncean a simțit pe viu atmosfera din Germania: “M-a surprins total pozitiv”

Gabriel Toncean se numără printre suporterii care au urmărit live naționala României la EURO 2024. În direct la emisiunea “Liga de Weekend”, moderată de Daniel Nazare, vicepreședintele ANS a povestit cum s-a simțit experiența din Germania, printre zeci de mii de români veniți să susțină echipa națională.

Toncean speră ca această calificare a României în optimile EURO să contribuie la dezvoltarea fotbalului și sportului românesc.

Gabriel Toncean a vorbit și despre faptul că România se află pe locul 5 în clasamentul numărului de suporteri prezenți la EURO 2024. 92.000 de fani tricolori s-au aflat în tribune la meciurile din grupă.

“Vă spun cu tot dragul, tot ceea ce s-a întâmplat în Germania m-a surprins total pozitiv și mi-aș dori să fie un exemplu pentru ceea ce va urma, pentru fotbalul și sportul românesc. Am văzut acel atașament și acea dedicare uriașă a suporterilor.

Știm bine că foarte mulți români trăiesc în Germania. S-a văzut clar influența lor, iar asta m-a bucurat enorm. Acum, odată cu intrarea în optimi, suporterii se vor mobiliza din nou și vor fi în număr mare și la meciul cu Olanda.

Inclusiv intrarea în Shenghen în spațiul aerian reprezintă un mare avantaj pentru ce se întâmplă la EURO 2024. De asemenea, sunt foarte multe aeroporturi cu conexiuni foarte bune, foarte multe curse de Germania, iar aceste lucruri au făcut facilă prezența suporterilor români la EURO. Inclusiv în avionul din care eu am făcut parte, cel puțin 3 sferturi dintre pasageri purtau tricoul galben al naționalei.

Mi s-a părut că a fost o proporție egală între românii din străinătate care au mers să susțină România la EURO și cei care au venit din țară. Dorința românilor este una extrem de mare de a fi prezenți și la meciul cu Olanda. Dorința pentru sport și acest spectacol pe care îl face România la EURO îndeamnă la prezența suporterilor români.”, a spus Gabriel Toncean, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -