România, eliminată matematic de la Campionatul Mondial. “Tricolorele” au ratat “biletele” pentru Turneul Preolimpic

România a ieșit matematic din cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin. Asta după ce Danemarca a învins Polonia în această seară, scor 32-22.

După înfrângerea cu Germania, naționala României avea nevoie de un scenariu SF pentru a mai spera la calificarea în sferturi, echivalentă cu prezența la Turneul Preolimpic de anul viitor.

Pentru asta, fetele noastre erau nevoite să câștige ultimele două meciuri, cu Japonia și Polonia, iar Danemarca să piardă mai întâi în fața Poloniei, apoi contra Germaniei.

Planurile “tricolorelor” au fost însă date peste cap în această seară. Deși au învins Japonia, scor 32-28, jucătoarele noastre n-au primit ajutorul din partea Poloniei. Danemarca s-a impus fără emoții împotriva polonezelor și și-a asigurat prezența în sferturile Campionatului Mondial.

Danezele au acumulat 6 puncte și ocupă locul secund în grupa principală 3. Lider este Germania, care a ajuns la 8 puncte după ce a răpus Serbia, scor 31-21.

România se află pe locul 3 în grupă, la două puncte în spatele Danemarcei, cu o singură etapă rămasă și fără șanse matematice să mai urce pe primele două poziții. Chiar și dacă ar încheia grupa la egalitate de puncte, tot Danemarca ar fi cea care ar ocupa locul secund, datorită victoriei din meciul direct cu fetele noastre.

Așadar, România spune adio Campionatului Mondial, urmând ca ultima partidă, contra Poloniei, să fie fără miză. Și mai trist este că această eliminare este echivalentă cu absența naționalei noastre de la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor.

Cum arată grupa României:

La Jocurile Olimpice din 2024 vor participa 12 echipe naționale. Franța (gazdă), Norvegia (campioană europeană), Coreea de Sud (campioana Asiei), Angola (campioana Africii) și Brazilia (campioana Americii de Sud) au deja locul asigurat.

De asemenea, echipa care se va impune la Campionatul Mondial se va califica și ea direct. Așadar, mai rămân 6 locuri disponibile pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Acestea vor fi acordate în cadrul celor 3 Turnee Preolimpice, programate între 11 și 14 aprilie 2024. Se vor alcătui 3 grupe a câte 4 echipe naționale, iar primele două clasate din fiecare turneu vor obține “biletele” pentru Jocurile Olimpice.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -