România – Coreea de Sud, scor 0-4. Toate echipele din grupă sunt la egalitate de puncte: calificarea se joacă miercuri

UPDATE ora 15:50

Coreea de Sud învinge categoric România, scor 4-0, și obține primele puncte la Tokyo 2020. Scorul a fost deschis de căpitanul Marius Marin printr-un autogol (min. 27), iar chiar înainte de pauză Ion Gheorghe a văzut al doilea galben și a fost eliminat.

În repriza, Lee Dong-Gyeong a deviat un șut și a înscris (min. 59), iar Lee Kang-In a marcat din penalty (min. 83). Scorul final a fost stabilit de același Lee Kang-In (min. 90).

Toate cele 4 echipe din grupa B au câte 3 puncte, iar totul se joacă în ultima etapă. În caz de egalitate, golaverajul este primul criteriu de departajare.

Programul ultimei etape:

România-Noua Zeelandă, 28 iulie, ora 11:30

Coreea de Sud-Honduras, 28 iulie, ora 11:30

Știre inițială

Naționala olimpică de fotbal joacă astăzi al doilea meci la Tokyo 2020, în compania selecționatei din Coreea de Sud, de la ora 14:00, pe arena din Kashima. 

Grupa B și-ar putea afla astăzi prima echipă calificată în sferturile de finală, în funcție de rezultatul meciului dintre România și Coreea de Sud.

Calculele se complică în grupă, după ce Honduras a învins Noua Zeelandă, scor 3-2, deși a fost condusă în două rânduri. Astfel, toate cele patru echipe au șanse la calificare, iar rezultatele ne pot aduce în scenariul în care toate naționalele vor avea număr egal de puncte, caz în care golaverajul va fi primul criteriu de departajare.

Dacă România învinge astăzi Coreea de Sud, calificarea este asigurată, insă asiaticii nu sunt total ieșiti din calcul, chiar dacă vor avea 0 puncte înaintea ultimului meci, contra Hondurasului.

Dacă România obține un egal va trece pe primul loc în clasament, cu 4 puncte, dar ultimul meci contra Noii Zeelande va fi important: cel puțin un punct în acea partidă ne asigură calificarea, sau, în funcție de celelalte rezultate, ne putem califica și cu o înfrângere.

Dacă România pierde astăzi, toate echipele vor avea câte 3 puncte, iar totul se va decide în ultima etapă.

Reamintim, în debutul Jocurilor Olimpice, naționala lui Rădoi a învins Honduras, scor 1-0, iar Coreea de Sud a fost învinsă surprinzător în primul meci de Noua Zeelandă, scor 1-0. Înaintea startului competiției, asiaticii erau cotați cu prima șansă la câștigarea grupei.

Echipa de start a României:

AioaniGhiță, M. Marin (c),  Pașcanu –  I. Gheorghe, Ciobanu, Dulca, Boboc –  Sefer,  Ganea, Dobre.

Rezerve: Popa, Băluță, V. Gheorghe, Florescu, Chindriș, R. Grigore, Sîntean

Clasametul provizoriu al grupei B

  1. Honduras – 3p (2 meciuri)
  2. Noua Zeelandă – 3p (2 meciuri)
  3. România – 3p (1 meci)
  4. Coreea de Sud – 0p (1 meci)

Programul ultimei etape:

România-Noua Zeelandă, 28 iulie

Coreea de Sud-Honduras, 28 iulie

Mirel Rădoi: “Deja suntem câștigători, indiferent de ramura sportivă, am ajuns aici, am demonstrat deja ceva”

După victoria cu Honduras, Mirel Rădoi s-a declarat mulțumit de atitudinea tricolorilor și e de părere că simpla prezență la Tokyo 2020, în condițiile date, este deja o victorie.

“Faptul că au înțeles că e nevoie de unitate de grup, de sacrificiu, ăsta este prețul victoriei. Mă bucur că au înțeles ce vreau să văd la ei și au arătat asta pe teren. Am cedat inițiativa în repriza a doua, nu suntem la un nivel fizic foarte bun, dar sperăm ca de la meci la meci să mai acumulăm câte ceva și să facem mai bine tranziția pozitivă.
Am spus să fim atenți la Noua Zeelandă pentru că nu avem foarte multe informații despre ei. Mă bucur că am câștigat astăzi pentru că în următoarele două partide putem să ne calificăm mai departe cu încă 3 puncte sau, poate, chiar după un egal. Deja suntem câștigători, indiferent de ramura sportivă, am ajuns aici, am demonstrat deja ceva și sunt convins că putem să facem și mai mult”, a declarat Mirel Rădoi, după prima partidă.
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -