România, campioană europeană la culturism și fitness pentru al 3-lea an la rând! Gabriel Toncean: “A fost un proiect amplu”

România a făcut furori la Campionatul European de Culturism și Fitness. Țara noastră a devenit din nou campioană europeană, reușind să câștige 105 medalii! Dintre acestea, 53 au fost de aur.

România a cucerit titlul european pentru al treilea an la rând, iar Gabriel Toncean s-a arătat extrem de fericit pentru dezvoltarea uriașă a culturismului și fitness-ului în țara noastră.

În prezent vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Toncean a ocupat o bună perioadă de timp postul de președinte al Federației Române de Culturism și Fitness.

În direct la emisiunea “Execuții matinale”, Gabriel Toncean a vorbit despre performanța istorică reușită de sportivii români și a dezvăluit următorul obiectiv: titlul mondial!

“Și mie mi se pare fabulos, ținând cont de faptul că atunci când am preluat cârma Federației Române de Culturism și Fitness, în anul 2013, nici n-aveam curajul să visăm la așa ceva. Iată că după 10 ani și după acest proiect numit Federația Română de Culturism și Fitness, am reușit să venim acasă cu 105 medalii, cu sportivi mulțumiți și foarte multă presă la aeroport. Nu pot decât să le mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați pentru rezultatele obținute și promovare.

Am avut un ajutor foarte mare. Foarte multă lume are tendința și dorința să meargă la sală și atunci am avut o arie de selecție mărită față de ceea ce era în trecut. Acea trecere de la a merge în mod frecvent la sală și a face sport de performanță nu este decât o linie care face diferența și care te duce către medalie.

Asta este dorința noastră și rămâne ca obiectiv major (n.r. – titlul mondial). În urmă cu 6 luni, am pierdut titlul mondial în detrimentul Slovaciei și Spaniei. Am fost la o distanță mică. Rezultatele de la Campionatul European ne dau crezare că putem obține mai mult.

Faptul că avem aceste categorii și ne putem mândri cu cel mai vârstnic competitor sau cu câștigător cu dizabilități, înseamnă că acel proiect al Federației a fost un proiect amplu, în care s-a dorit nu doar promovarea sportului, ci și integrarea tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, sex, religie sau situație de sănătate.”, a spus Gabriel Toncean, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -