România a învins la scor Iranul, 39-11, în debutul Campionatului Mondial. Meci istoric pentru asiatice, aflate la prima participare

România a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial de handbal din Spania, scor cu Iran, și urcă pe prima poziție a grupei C, din care mai fac parte Norvegia, principala favorită la câștigarea turneului și Kazahstan.

Naționala condusă de Adi Vasile nu a avut emoții cu asiaticele, care se află la prima participare la un Campionat Mondial de handbal. Meciul din această seară a reprezentat un moment istoric pentru mișcarea sportivă feminină din Iran, unde drepturile femeilor sunt grav încălcate, iar participarea la competiții sportive este adesea îngrădită din cauza religiei.

„Sunt foarte fericită că am scris istorie, e foarte valoros să întâlnim jucătoare și echipe de clasă mondială. Nu ne așteptăm la un loc pe podium, dar vrem să fim luptătoare și să nu ne temem de echipele mari“, a spus căpitanul Shima Zare, înaintea debutului la CM.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Laslo, cu 6 goluri.

Meciul a fost marcat și de un moment extrem de neplăcut, ce a avut-o în prim-plan pe Oana Borș. Mezina lotului, în vârstă de 18 ani, a marcat pe contraatac, dar s-a accidentat când a aterizat pe parchet și a părăsit sala pe targă.

Amintim că la această ediție a Campionatului Mondial nu a făcut deplasarea Cristina Neagu, care s-a retras în acest an din acțiunile naționalei. Este de așteptat ca jucătoarea CSM-ului să revină în tricoul României în 2022.

România va mai juca cu Kazahstan, duminică, de la ora 19:00, și cu Norvegia, marți, de la ora 21:30. Primele 3 clasate se califică în grupele principale, iar de acolo primele 2 locuri merg în sferturile de finală. Formatul este puțin diferit față de edițiile anterioare, având în vedere că este prima ediție când participă 32 de echipe.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -