Reacția selecționerului U21 Florin Bratu, după ce Radu Drăgușin a refuzat convocarea: “Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru”

Florin Bratu se pregătește pentru meciurile lunii octombrie, contra Suediei U20 și Mexicului U21, însă selecționerul nu se va putea baza pe Radu Drăgușin (Juventus), care a refuzat convocarea.

“Radu Dragusin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21. Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, se arată în comunicatul FRF.

Radu Drăgușin s-ar afla la mijloc într-un scandal dintre Florin Manea și Florin Bratu. Impresarul l-a acuzat pe selecționer că nu l-a introdus titular pe fotbalistul lui Juventus în amicalul contra Georgiei U21

Reacția lui Florin Bratu

“Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace.

Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională. Acum o să împărțim echipa în două loturi, avem două meciuri în trei zile. Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine. Racovițan și Screciu sunt titulari la Botoșani și Craiova, echipe din partea de sus a clasamentului. Unde ar fi corectitudinea dacă ar juca el din start? Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie”, a spus Florin Bratu, potrivit DigiSport.

Radu Drăgușin n-ar fi refuzat naționala de seniori

Impresarul Florin Manea a lăsat de înțeles că Drăgușin a refuzat naționala de tineret din cauza lui Florin Bratu și ar fi răspuns unei convocări de la echipa antrenată de Rădoi.

“Florin Bratu i-a spus: «Tu știi cum se joacă la echipa mea națională?» Radu i-a răspuns: «Pe valoare».  Bratu a replicat: «Nu! Dacă nu joci la club, nu joci la echipa națională”.

Nu știu, la echipa mare nu este această regulă cu jucatul la club. Și Chiricheș, când era la Tottenham, sau Tătărușanu au fost în aceeași situație. La echipa mare ar fi venit, era altă regulă. Să te plimbi, să stai pe bancă la U21 la acțiuni irelevante, nu are rost”, a spus Florin Manea, potrivit Telekom Sport.

Naționala U21 nu joacă în preliminariile EURO 2023 pentru că România este calificată direct din postură de țară organizatoare. Echipa lui Florin Bratu va juca 2 meciuri amicale la Marbella cu Suedia U20 (7 octombrie, ora 21.00) și cu Mexic U21 (9 octombrie, ora 21.00).

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -