Progresul Spartac ia locul Brașovului în Liga 2, după decizia TAS. Andrei Erimia: “Pentru întreg clubul Progresul este o realizare importantă și o bucurie imensă”

Federația Română de Fotbal a anunțat azi că TAS a menținut decizia Administrației de Licențiere de a nu a acorda licența de Liga 2 Brașovului din cauza criteriului financiar.

Astfel, Progresul Spartac, echipă care a pierdut barajul cu Metaloglobus și care trebuia să joace în Liga 3, a primit dreptul de a evolua în Liga 2 în sezonul acesta.

Andrei Erimia, antrenorul celor de la Progresul Spartac, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre decizia TAS în favoarea echipei sale.

“Decizia ne-a prins în joc de glezne, de vreo lună jumătate suntem în așpteptarea unei vești bune pentru noi și în sfârșit a venit. A venit târziu, dar ne bucurăm că în sfârșit am aflat și suntem siguri că vom juca în sezonul următor în Liga 2, ceea ce pentru întreg clubul Progresul este o realizare importantă și, repet, o bucurie imensă.

Din păcate pentru primul meci vom avea câțiva jucători importanți indisponibili, dar asta e o întâmplare. Ce am încercat noi să facem de la bun început, mă refer de când s-a terminat sezonul precedent de Liga 2, știam că vom juca în Liga 3, când au apărut primele vești că anumite echipe pot să nu primească licența, ne-am gândit cum să facem în așa fel încât să ne pregătim pentru un rezultat favorabil nouă. Am păstrat o parte din jucătorii importanți pe care i-am avut în Liga 2, în special în zona defensivă și cea de mijloc, am început să repatriem câștiva foști componenți ai lotului din sezonul tercut și, ca de obicei, vom promova jucătorii din academie care vor avea șansa să evolueze în Liga 2 și să se dezvolte fotbalistic și uman.

Vom juca meciurile de acasă cel mai probabil la baza FRF Buftea pe terenul de iarbă, pentru că sezonul trecut am jucat pe cel sintetic. Cât despre baza proprie, nu va fi nici anul ăsta omologabilă pentru Liga 2 pentru că necesită îmbunătățiri care nu pot fi făcute într-un timp atât de scurt. Acesta e visul nostru, să evoluăm acasă într-un viitor apropiat”, a declarat Andrei Erimia.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -