Premieră la Jocurile Olimpice: doi fraţi câştigă medalii de aur în aceeaşi zi

Pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice, doi frați și-au adjudecat medaliile de aur în aceeași zi. Este vorba despre japonezii Abe Hifumi şi Abe Uta, care au devenit campioni olimpici la judo.

Abe Hifumi s-a impus la categoria 66 kilograme, cu victorie prin ippon, în fața lui Vazha Margvelashvili, reprezentanul Georgiei.

Abe Uta, sora mai mică, a luat titlul olimpic la categoria 52 kilograme, cu câteva ore mai devreme, în fața franțuzoaicei Amandine Buchard.

Astfel, cei doi au devenit primii frați din istoria olimpismului care câștigă aurul în aceeași zi, într-un sport individual.

“A fost pentru noi cea mai bună zi din viaţa noastră. Nu cred că noi, ca frate şi soră, am fi putut străluci mai tare pe această scenă, cunoscută sub numele de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt atât de fericit. M-am simţit foarte calm în finală”, a declarat Hifumi, după finală.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -