Povestea lui Alin Roman, unul dintre fotbaliștii cheie ai Politehnicii Iași: “La 23 de ani m-am trezit într-o ligă mult inferioară din Austria, nu știam ce caut acolo”

Alin Roman, unul dintre protagoniștii acestui sezon pentru CSM Politehnica Iași, echipă care a reușit să se salveze de la retrogradare, a fost invitatul zilei la emisiunea Trafic Sport, cu Răzvan Toma și Cosmin Aioniță.

Alin Roman și-a regăsit sclipirea la 30 de ani, la Iași, sub comanda lui Leo Grozavu, cel care l-a ajutat să revină la o echipă din România. Fotbalistul spune că a fost pe punctul de a se lăsa de fotbal, iar la 23 de ani se afla în Austria, într-o ligă inferioară, când a luat decizia să muncească tot mai mult pentru a juca în prima ligă.

“Scouting-ul nostru din România suferă destul de mult și am avut noroc prin domnul Leo Grozavu. Prin ceva prieteni comuni am luat legătura. Eu îmi doream să mă reîntorc în țară și am reușit la Iași. Am avut o perioadă de la 21 la 24 de ani în care am lipsit, eram pe punctul de a mă lăsa de fotbal. Am trecut prin multe greutăți, am făcut multe sacrificii, dar m-am trezit dintr-o dată la 23 de ani, la o ligă mult inferioară în Austria și nu știam ce caut acolo. Cu gândul de a mă lăsa de fotbal m-am dus acolo.

M-am trezit dintr-o dată cu 2 antrenamente pe săptămână, doar un joc și nu făceam mare lucru. Am zis că nu am cum să dau cu piciorul la talentul pe care l-am primit de Sus și am zis că trebuie să muncesc și să reajung acolo unde am fost la începutul carierei”, a declarat Alin Roman.

Roman a vorbit și despre începuturile carierei sale și despre colegii săi de generație de la Timișioara: “Am avut o generație de excepție, trebuie să-i mulțumesc și antrenorului Cristi Petcu care ne-a luat de mici. Am câștigat tot ce se putea câștiga și la vârsta noastră, și la un an mai mare. Am ieșit de 3 ori campioni naționali. Am fost în generație cu Steliano Filip, Andrei Vaștag, Darius Buia, Dobrosavlevici, Deian Boldor. O generație bună, păcat că prea puțini au ajuns în top”.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -