Patru ieșeni vor participa la cea mai veche cursă de ciclism de anduranță din lume organizată în Franța

Patru cicliști din Iași se pregătesc cu entuziasm să participe la cea de-a 20-a ediție a legendarului concurs de ciclism de anduranță, Paris–Brest–Paris. Această competiție remarcabilă, cunoscută ca fiind cea mai veche din lume în categoria sa, impune un traseu extraordinar de dificil. Cursa are o lungime uluitoare de peste 1200 de kilometri și include aproximativ 10.000 de metri de diferență de nivel. Cu toate aceste provocări, cicliștii trebuie să încheie traseul într-un timp limitat de 90 de ore, începând de la momentul startului, care este programat pe data de 20 August.

Pe parcursul acestei aventuri epice, participanții trebuie să-și administreze cu înțelepciune energia și odihna, optimizând fiecare moment de somn într-un mod extrem de eficient. Aceasta este o sarcină dificilă, având în vedere că ei trebuie să ajungă la fiecare punct intermediar de control, fiecare având propria limită de timp. În plus față de distanța incredibilă pe care trebuie să o parcurgă pe bicicletă, cursa adaugă în provocarea sa elementele imprevizibile ale vremii, oboseala musculară, restricțiile de somn, gestionarea cu atenție a resurselor alimentare și gestionarea neașteptată a problemelor mecanice care pot apărea.

Eugen Vlad, Ciprian Onifrei, Bogdan Graur și Sergiu Iacob sunt cei curajoși care vor reprezenta orașul Iași în competiția PBP. Pentru a fi acceptați în cursă, aceștia au trebuit să obțină brevete de calificare prin finalizarea cu succes a curselor de 200, 300, 400 și 600 de kilometri, fiecare în timpul limită specific fiecărui brevet. În total, acești cicliști au pedalat impresionanta distanță de 1500 de kilometri pentru a se califica.

Startul acestei aventuri îndrăznețe va fi dat pentru aproximativ 8000 de cicliști de anduranță din peste 60 de țări. Aceștia se vor aduna pentru acest eveniment extraordinar, care are loc o dată la patru ani. În ansamblu, aproximativ 60 de cicliști români vor lua startul în Franța, împărtășindu-și pasiunea pentru ciclism și dorința de a cuceri Paris–Brest–Paris.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -