Era o iarnă friguroasă în 1916, pe când avea doar 34 de ani Traian Lalescu, alături de un grup de studenți și profesori din capitală au pus piatră de temelie la clubul sportiv ,,Sporting Club Universitar Studențesc”.
Aceasta era prima denumire a clubului alb-negru care își avea baza sportivă în Regie și era susținută de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Traian Lalescu a fost ales a fost ales ca prim președinte al clubului sportiv și deopotrivă membru în conducerea al forului central din acea vreme al sportului românesc.
În 1920 când după Marea Unire, Regele Ferdinand a înființat Școala Politehnică din Timișoara și l-a numit pe Traian Lalescu rector acesta a inițiat și acolo, în același an, înființarea unei noi asociații sportive, intitulată Societatea Sportivă Politehnica Timișoara.
La scurt timp de la înființarea formală a clubului, presa din acele vremuri remarca specifitatea grupării sportive ,,Un club studențesc e chemat să formeze elemente de elită în sport și, în general să facă propagandă în rândurile tineretului din universitate care formează o materie prima excelentă.
Iată de ce acordăm o însemnătate deosebită Sportului Studențesc, și credem că merită solicitudinea tuturor. Sportul Studențesc este unicul nostru club omnisport: au fost îmbrățișate cu aceeași căldură fotbalul, rugby-ul, atletismul, ceea ce nu putem vedea la multe alte cluburi din țară”
Traian Lalescu la afirmat în anul 1916 aceste vorbe de neuitat pentru orice fan al grupării alb-negre.
(Christian Frisk-Sportul Studențesc un secol de performanță)
La mai bine de 107 ani de la înființarea clubului mult iubit un grup de suporteri care au format Asociația Suporterilor Sportului Studențesc și-au dat întâlnire miercuri în Regie.
Scopul lor era să sărbătorească și să comemoreze 107 ani de la înfăptuirea echipei pe care o iubeau și aceea fiind categoric Sportul Studențesc.
În minte și în suflet le arde focul ce încă ține vie amintirea vremurilor când în Regie Sportul Studențesc juca în Divizia A sau Liga 1 până să dispară definitiv de pe scena fotbalului românesc.
Cu mic cu mare s-au adunat în tribună și au început să depene amintiri alături de ei având și un banner cu motto-ul ,,Sportul Studențesc NU MOARE!”.
Aceștia s-au gândit la o soluție cum să renască precum Pasărea Phoenix ceea ce le este și drept siglă cât și model pentru revenirea și readucerea Sportului în viață.
În discuții au fost cei de la Academia Germană de fotbal care au câștigat dreptul de a găzdui aici în Regie trialurile de copii și juniori dar și finanțatorul celor de la Metaloglobus domnul Imad Kassas care ar dori să preia numele și palmaresul și să ajute la renașterea ,,Găștii Nebune”. În sprijinul Asociației Suporterilor Sportului Studențesc se alătură și Președintele Onorific al Clubului Sportiv Sportul Studențesc domnul Barbu Emil Popescu poreclit și ,,Mac”.
Cristian Barbu