O Cupă Mondială a cluburilor la rugby ar putea lua naștere în 2028

Dominic McKay, preşedintele European Professional Club Rugby, forul care se ocupă de organizarea celor mai puternice 2 competiții europene inter-cluburi, Champions Cup și Challegne Cup, spune că ia în calcul organizarea unei Cupe Mondiale a cluburilor începând cu 2028, cu echipe din cele două emisfere.

Deși acesta a declarat că există probleme în ceea ce privește călătoriile lungi, formatul și programul, McKay a adăugat: “Există o dorinţă reală de a înfiinţa o Cupă Mondială a cluburilor şi mai multe cluburi franceze şi britanice fac eforturi susţinute în această direcţie. Ştim că acesta este un proiect complicat. Vrem să facem ceva care are sens şi o oarecare regularitate. Acest lucru ar putea fi, dacă este fezabil, valabil pentru 2028 şi 2032”.

În ceea ce privește formatul, acest ar urma să aibă două părți. Prima s-ar desfășura sub actualul format al Champions Cup, cu echipe din Premiership, Top 14 și URC, iar în cea de-a doua parte ar urma o încrucișare cu echipele din emisfera sudică.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -