Novak Djokovic ratează Australian Open 2022 dacă nu se vaccinează. Decizia autorităților din statul australian Victoria

Novak Djokovic va rata Australian Open 2022 și nu-și va putea apăra titlul, dacă nu se va vaccina. Guvernul statului australian Victoria a decis noi protocoale de călătorie pentru sportivi înainte de AO: jucătorii sunt obligați să se vaccineze complet până pe 26 noiembrie 2021 pentru a putea participa la turneul de Grand Slam.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat: ”Titlurile de Grand Slam nu te vor proteja. Singura protecție pe care o poți primi vine din partea dozelor de vaccin. Din discuțiile avute cu prim-ministrul Australiei, pot spune că sportivii care nu se vor vaccina vor rămâne acasă”.

Este cunoscut faptul că Novak Djokovic s-a opus încă de la începutul pandemiei vaccinării obligatorii și a oferit mai multe declarații în acest sens, spunând că nu se va vaccina.

Sârbul a atras atenția opiniei publice în iunie 2020 când a organizat evenimentul Adria Tour, un turneu invitațional, în Belgrad (Serbia) și Zadar (Croația). Contrar regulilor de la acea vreme, meciurile au fost organizate cu public, iar mai mulți jucători au fost testați pozitiv la Covid-19, printre care și Novak Djokovic, fapt ce atras critici vehemente din lumea tenisului privind oportunitatea organizării unui astfel de eveniment, având în vedere situația pandemică.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -