Naționala României de rugby va disputa 3 meciuri test în luna noiembrie, pe Stadionul Arcul de Triumf

Naționala de rugby a României va disputa trei meciuri test World Rugby în luna noiembrie,  cu Chile, Uruguay și Samoa, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

Tot la București vor juca se vor disputa și meciurile Tonga – Chile și Tonga – Uruguay, în cuplaj cu meciurile României, pe 12 și 19 noiembrie.

Astfel, pe 5 noiembrie, România va deschide seria meciurilor cu întâlnirea cu Chile, după care va urma pe 12 noiembrie, partida cu Uruguay și pe 19 noiembrie, cea cu Samoa. Orele de disputare ale partidelor vor fi anunțate în perioada următoare.

România (locul 17 în ierarhia mondială) și Uruguay (locul 18) s-au întâlnit de 12 ori până acum, 9 victorii revenind Stejarilor, două sud-americanilor, fiind înregistrat și un rezultat de egalitate. Cele două echipe s-au întâlnit și în acest an, în cadrul turneului de vară pe care Stejarii l-au făcut în America de Sud, împărțindu-și victoriile 30-22 pentru România  și  26-20 pentru Los Teros.

În ceea ce privește pe Chile (locul 21 în clasamentul World Rugby) va fi doar a doua întâlnire din istoria sportivă a Stejarilor cu Los Condores. Prima partidă cu aceștia a avut loc în 8 iunie 2019, la Valparaiso, un meci în care debutau Taylor Gontineac, Mihai Lămboiu și Gabriel Rupanu, România  impunându-se cu 27-11.

România și Samoa se vor întâlni pentru a treia oară, primele două întâlniri fiind câștigate de Stejari, ambele disputate în București, în luna noiembrie, 32-24 în 1989, și 17-13 în 2017.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -