Mihai Stoichiță: “Am ajuns în Liga C a unei competiții pe care o respect, dar care nu te duce nicăieri. Nu e bine ce s-a întâmplat, dar asta este”

Naționala României a retrogradat în Liga C din Nations League, după o campanie dezastruoasă, într-o grupă ce părea accesibilă pe hârtie, cu Bosnia și Herțegovina, Finlanda și Muntenegru.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu a obținut doar 7 puncte în cele 6 meciuri disputate, astfel că din sezonul viitor va juca împtoriva unor naționale precum Kosovo, Insulele Feroe sau Luxemburg.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a comentat, în direct la Sport Total FM, situația actuală a naționalei, fiind de părere că Nations League este o competiție care nu oferă o miză foarte mare. Totodată, acesta spune că nu este de acord cu ce s-a întâmplat în actuala campanie, dar Edi Iordănescu va rămâne selecționer în continuare, afirmând că nici lui Ladislau Boloni nu i s-a cerut câștigarea grupei din Liga Națiunilor, atunci când cele două părți s-au aflat în negocieri.

“Am ajuns în Liga C a unei competiții pe care o respect, dar care nu te duce nicăieri. Te duce la câte un baraj, dar nu am profitat niciodată până acum. Nu e bine, nu e bine ce s-a întâmplat, mi-ar fi plăcut să jucăm cu echipe mai puternice, dar asta este. Bine că suntem la tragerea la sorți pentru calificări, n-am pierdut nicio poziție, bine că am lăsat o impresie asta la sfârșit, că până la urmă ne-am bucurat că n-am mai văzut demult 2 meciuri consecutive o echipă care totuși demonstrează că se poate juca un fotbal foarte bun, zic eu.

Cinstit vorbind, am știut să gestionăm și perioadele de suferință, în care nu eram în apele noastre. Ba printr-o densitate în apărare, ba printr-o agresivitate pozitivă, ba printr-un portar care a știut să se descurce în fiecare fază. Că trebuie să recunoaștem, Ionuț Radu și-a făcut bine treaba.

E de lăudat ce au făcut în astea 2 meciuri. Dar eu spun altceva: de acum încolo trebuie să confirmăm ce am făcut în aceste 2 meciuri, e cel mai important lucru, pentru ca lumea să prindă și mai multă încredere în echipa națională decât are acum. Pentru că suferim și de o lipsă de încredere a suporterilor, datorită meciurilor și calificărilor ratate, e normal să nu te mai iubească lumea așa mult, să nu mai fie așa interesați. E bine că am avut un stadion plin, lumea lângă echipăm, bucurându-se de rezultate și de jocul echipei”, a declarat Mihai Stoichiță.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -