Nana Falemi, despre echipele de copii și juniori:,,Educația la vârstele mici, de la 4 la 12 ani, este foarte importantă”

Nana Falemi, fostul jucător român de origine cameruneză, a intervenit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 12 august, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre proiectul FC Nana Juniors.

Falemi și colegul său, Marius Bâtfoi, fost atacant la Steaua, au pus bazele echipei de fotbal pentru copii și juniori – FC Nana Juniors, un proiect original și interesant. 

FC Nana Juniors este un club în plină creștere, care își propune să antreneze sportivi de performanță, dar în același timp pune accentul și pe dezvoltarea personală a fiecărui copil în parte. Proiectul a început în iulie 2018, iar în acest moment are 5 echipe înscrise în Campionatul Municipal București și își mărește în continuare numărul de grupe, aducând noi antrenori.

Este un club deschis pentru toti micuții care își doresc să facă sport și să devină fotbaliști. Copiii care încep fotbalul la FC Nana Juniors, au o vârstă cuprinsă între 4 și 12 ani, iar pe lângă pasiunea pentru sport în general și fotbal în particular, sunt copii sociabili, cu un sistem de valori serios, bazat și pe educația primită de acasă.

,,Mă gândesc să fac pasul și către fotbalul de seniori, deocamdată sunt foarte implicat în proiectul ăsta, avem o bază de antrenament în parcul Herăstrău (pentru copiii de 4 până la 12 ani) și am deschis o nouă bază de antrenament în parcul Tineretului pentru cei din sectorul 3 și 4.

Am mărit colectivul de antrenori și preocuparea mea este să îi formez pe antrenori în spiritul FC Nana Juniors, pentru că educația la vârstele mici de la 4 la 12 ani este foarte importantă și apoi elementele tehnice de bază sunt importante. Ponderea este pe educația copiilor, iar apoi pe formarea lor tehnică.

Cel mai important este să creăm un mediu pentru ca copiii să se simtă bine pentru atunci când vin la fotbal. Preocuparea este să îi formez pe antrenori în sensul ăsta și să măresc echipă. Suntem 9 antrenori, avem 5 grupe de copii și la fiecare grupă lucrează câte 2 antrenori”, a spus Nana Falemi, la Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -