MTS deschide o anchetă după incidentele de la Steaua – Csikszereda. Eduard Novak: „Sunt mâhnit şi dezamăgit de aceste incidente. Le consider inacceptabile”

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că a deschis o anchetă în ceea ce privește meciul Steaua – Csikszereda, din Liga 2, acolo unde s-au auzit scandări rasiste și xenofobe din partea suporterilor. Comisia de Combatere a Violenţei în Sport va analiza cazul şi va decide măsurile care se impun.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului, instituţia „a luat act de incidentele violente, cu note xenofobe, petrecute în data de 4 august 2021, la meciul de Liga 2 dintre echipele Steaua Bucureşti şi FK Csíkszereda”.

„Sunt mâhnit şi dezamăgit de aceste incidente. Le consider inacceptabile şi sunt ferm împotriva oricărei manifestări care derapează atât de grav de la regulile sportive şi sociale de conduită. Sportul trebuie să fie un mediu al fairplay-ului, în care rasismul şi violenţa nu au ce să caute. Astfel de acte trebuie sancţionate prompt şi drastic şi aştept ca factorii implicaţi în analiza faptelor petrecute să aplice sancţiunile care se impun pentru toţi cei vinovaţi. Spectacolul sportiv trebuie să apropie şi să unească, nu să dezbine. Trebuie să ne aducă bucurie, nu teamă şi ură. Nu poate fi îngăduit ca terenurile de sport să fie locul de manifestare al xenofobiei, al discriminării şi acest mesaj trebuie să fie unul cât se poate de ferm, pe care să-l repetăm ori de câte ori va fi necesar. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca situaţii de acest fel să nu se mai repete”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului.

Oficialii FK Csikszereda au acuzat după meci că s-a încercat intimidarea echipei şi, indirect, a întregii comunităţi maghiare din România, prin folosirea constantă a unei multitudini de dispozitive pirotehnice pe stadion. Aceştia au cerut tragerea la răspundere a „ultraşilor”.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -