Mircea Paraschiv, singurul român din Hall of Fame-ul rugby-ului, înaintea Cupei Mondiale: “Sunt puțin dezamăgit că nu putem să demonstrăm mai mult, dar e bine că suntem la Cupa Mondială”

Cupa Mondială de rugby debutează azi în Franța cu un meci de gală, Noua Zeelandă – Franța, de la ora 22:15, ora României.

România se află și ea la Cupa Mondială, făcând parte dintr-o grupă extrem de dificilă cu Irlanda, locul 1 mondial, Africa de Sud, locul 2 mondial și campioana mondială en-titre, Scoția, locul 6 mondial și Samoa, locul 12 mondial. “Stejarii” au căzut până pe locul 19, după rezultalte proaste din ultima vreme.

Mircea Paraschiv, singurul român inclus în Hall of Fame la World Rugby Museum, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre startul Cupei Mondiale.

“E un eveniment deosebit, e o chestie pe care o așteptăm din 4 în 4 ani și deja în Franța e mare efervescență legată de acest eveniment.

Lucrurile sunt într-o schimbare permanentă. Sigur, la momentul ăsta avem unele deficiențe legate de jucători, de selecție, de modul de pregătire poate, dar am speranța că totuși suntem o națiune care are peste 100 de ani de rugby și cred că ne vom reveni. Rugby-ul este un joc care se potrivește românilor. Sunt alte națiuni mult mai bine cotate economic și la ei nu este așa dezvoltat, nu e tradiție ca în România. Sunt puțin dezamăgit că nu putem să demonstrăm mai mult, dar e bine că suntem la Cupa Mondială. E frumos că facem parte din primele 20 de echipe din lume, asta spune multe. Trebuie să ne bucurăm de momentul respectiv.

Sunt mai multe lucruri care nu că mă sperie, dar sunt niște realități și faptul că nu avem la momentul de față jucători, nu de mare valoare, că nu e corect spus, jucători cu talent, e o chestie de generație. Pierderea acestor meciuri test spune foarte multe despre ce se întâmplă în campionatul nostru.

Cam la toate Cupele Mondiale România a căzut în niște grupe din astea în care jucam ori cu viitoarea campioană mondială, ori cu foste campioane mondiale. Dacă-mi aduc aminte, în 1999 am jucat cu Australia care a devenit campioana mondială, în 1995 cu Africa de Sud care a devenit campioană mondială și cu Australia, fosta campioană mondială. Aici nu pot spune că am avut ghinion, că toate echipele sunt valoroase”, a declarat Mircea Paraschiv.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -