Ministrul Tineretului și Sportului: „Mai multe sporturi își vor relua competițiile în același timp”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat pentru AGERPRES că nu va exista o singură disciplină sportivă la care se vor relua competițiile în primă fază, ci mai multe, primind solicitări până acum atât de la fotbal, cât și de la ciclism, automobilism şi motociclism.

„Vor fi mai multe sporturi care își vor relua competițiile imediat ce vom avea gata un cadru general, așa cum s-a întâmplat și cu cadrul de pregătire a sportivilor. La 1 iunie spun eu că vom putea să avem acest cadru general, astfel încât să aibă la dispoziție două săptămâni să se pregătească pentru începere. Pot spune că fotbalul își dorește, ciclismul, automobilismul am auzit de câteva competiții pe care doresc să le organizeze, motociclismul, deci este vorba despre mai multe sporturi care au date concrete pentru competiții.

Noi lucrăm la un cadru, pe care s-ar putea să-l adaptăm fiecărui sport, dar el va fi un cadru general, iar cine se încadrează poate începe competițiile. Cum am făcut și cu pregătirea. Eu cred că, odată ce vom crea cadrul legal, mai multe sporturi vor îndeplini criteriile pentru reluarea competițiilor”, a declarat ministrul Stroe.

El a mai precizat însă că reînceperea competiţiilor sportive depinde și de evoluția pandemiei: „Totul depinde însă de evoluția pandemiei, deci scenariul de începere a competițiilor va urma celui de pregătire, e absolut normal să se întâmple lucrul ăsta, este firesc. Cred că putem avea acest cadru astfel încât, în două săptămâni, dacă totul merge bine, să fie pus în aplicare”.

Toate competițiile sportive din România au fost întrerupte după ce au apărut primele cazuri de infectare cu COVID-19 și s-a instaurat stărea de urgenţă.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -