Mihai Rotaru se retrage de la Universitatea Craiova: “Mi-am depus mandatul, am zis că voi sta 10 ani în fotbal. I-am stat!”

Mihai Rotaru a anunțat că se va retrage de la Universitatea Craiova, chiar în ziua în care Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat în procesul dintre FCU Craiova și CSU Craiova, în urma căruia clubul condus de acesta a primit dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice în baza asocierii cu Clubul Sportiv Universitatea, club de drept public.

Patronul spune că decizia nu e una de moment și că a discutat cu partenerii săi pentru a găsi soluții privind viitoarele investiții. De asemenea, Rotaru spune că și-a depus mandatul, pentru că și-a propus să stea 10 ani în fotbal, perioadă care deja a fost depășită.

”Eu nu iau deciziile importante în funcție de ce se întâmplă azi sau mâine. Eu mi-am depus mandatul. Mi-am propus să stau în fotbal 10 ani. Am depus mandatul la Universitatea Craiova. Am anunțat de câteva luni orașul Craiova, că trebuie să găsim alte soluții. Craiova merită să aibă o echipă mare. Eu am reușit să ajut la renașterea echipei și să cresc o echipă bună.

Am anunțat partenerii că trebuie să găsească alte soluții. Trebuie să avem și soluții, din păcate nu s-au găsit deocamdată. Sigur, eu nu o să las Universitatea să moară. Pentru a putea face o echipă mare trebui să avem și alte soluții. Să mă înlocuiască. Eu tot timpul voi aduce un aport financiar la club, dar vreau să stau deoparte. Un milion pot da oricând.

Craiova e pe un deficit financiar de 5 milioane de euro anual, în condițiile în care nu vinde jucători. Sunt oameni care vor să vină și sigur vor veni. Ca să plec pur și simplu, ar fi însemnat insolvența și, ulterior, falimentul. Nu putem să ne batem joc de suporteri. Dacă vin 10 investitori să dea câte 250 de mii de euro pe an, sunt 2,5 milioane.

Dacă noi am fi luat acel campionat, cred că ar fi schimbat perspectiva. La ce am investit, nu am făcut rezultate. Nu vreau ca Universitatea Craiova să scadă ștacheta. Craiova nu trebuie să aparțină unei singure persoane. Am discuții avansate, să vină fiecare după posibilități”, a spus Mihai Rotaru, la DigiSport.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -