Medalie de aur pentru David Popovici! Înotătorul român este campionul european la proba de 200 metri liber în bazin scurt

David Popovici, noua senzație din natația mondială, a câștigat titlul european în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan. Popovici a oprit cronometrul la 1:42:12, cel mai bun timp al său în bazin scurt.

Românul obținuse în semifinale cel mai bun timp dintre toți sportivii și era mare favorit pentru prima poziție. În finală, el a înotat cu aproape o secundă mai bine decât în semifinale.

Este prima medalie a lui David Popovici la o competiție majoră de seniori. Amintim că la Campionatele Europene de Juniori în bazin olimpic de anul acesta, de la Roma, Popovici a câștigat medalia de aur la 200 metri liber, cu record mondial de juniori și cel mai bun timp al sezonului (inclusiv seniori), medalia de aur la proba de 100 metri liber, medalia de aur la 50 metri liber și bronz cu ștafeta României la 4 x 100 metri liber.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -