Marius Copil, calificat pe tabloul principal la Trofeul Țiriac Năstase 2021. Șapte jucători din Top 200 ATP vin la turneul de la București. Intrarea spetatorilor va fi liberă

Ediția de debut a turneului ATP Challenger 80, “Trofeul Țiriac Năstase”, ce se va disputa la București, pe terenurile Centrului Național de Tenis, în perioada 19-26 septembrie 2021, se anunță a fi una foarte valoroasă, în condițiile în care jucătorii înscriși până acum sunt nume care înseamnă ceva în tenisul mondial masculin.

Favorit nr. 1, spre exemplu, este un jucător de Top 100 ATP, italianul Stefano Travaglia, aflat chiar pe locul 60 la începutul acestui an, iar cap de serie nr. 2 este Radu Albot, jucătorul din Republica Moldova clasat pe locul 108 în lume.

Nu mai puțin de șapte jucători din Top 200 ATP și-au anunțat intenția de a juca la Trofeul Țiriac Năstase, iar printre ei se numără slovenul Blaz Rola, cehul Zdenek Kolar, cel care a câștigat anul acesta turneul ATP Challenger Concord Iași Open, și australianul Thanasi Kokkinakis.

Rusul Teymuraz Gabashvili (ajuns până pe poziția 43 în lume), tunisianul Jaziri Malek, clasat și el la un moment dat pe locul 42 în lume, cehul Lukas Rosol (fost jucător de Top 30 ATP) și germanul Mattthias Bachinger, și el un jucător de Top 100 ATP, s-au înscris la turneul de la București, iar alături de aceștia vor evolua, cu siguranță, și cei mai buni jucători români ai momentului.

Marius Copil, cel mai bine clasat dintre români în Clasamentul ATP, clasat pe 56 în lume în cariera sa, cu peste 150 de partide în Circuitul ATP și cu multe meciuri de Cupa Davis la activ pentru România, este deja calificat pe tabloul principal de simplu al turneului de la București. Filip Cristian Jianu, cel mai promițător tânăr jucător român în acest moment, cu trei sferturi de finală la turnee challenger în acest an, cel mai bine clasat jucător român de sub 20 de ani în Topul ATP din ultimul deceniu, și un jucător de bază în echipa de Cupa Davis, va fi și el cu certitudine pe tabloul principal, iar toate Wild-Card-uri la care au dreptul organizatorii vor merge către jucătorii români.

“Acesta este un turneu gândit și organizat astfel încât să le fie de folos jucătorilor români, care au posibilitatea să joace la ei în țară într-un turneu atât de valoros și au șansa să câștige la București punctele de care au atâta nevoie în cariera lor” a declarat Dumitru Hărădău, Directorul turneului organizat de Federația Română đe Tenis în parteneriat cu Fundația Olimpică Română și cu Fundația Ion Țiriac.

Accesul spectatorilor în Centrul Național de Tenis din București, Bd. Pierre de Coubertin 11, Sector 2, va fi liber, începând din prima zi de calificări, respectiv duminică 19 septembrie 2021, și până în ziua finalei, 26 septembrie 2021.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -