Marin Dună a explicat cum a revitalizat Concordia Chiajna: “Eu și Ilie Poenaru discutăm mult cu fiecare jucător”

Marin Dună a fost invitat la Sport Total FM, unde a vorbit despre seria excelentă a Concordiei Chiajna, echipă pe care o antrenează împreună cu Ilie Poenaru.

Cei doi tehnicieni au plecat de la FC Voluntari la începutul anului, iar în martie au semnat cu Chiajna.

Cu Dună și Poenaru la cârmă, formația ilfoveană a câștigat ultimele 5 meciuri și a urcat pe primul loc în Grupa B a Play-Out-ului din Liga 2.

Invitat la emisiunea “Fluier final”, Marin Dună a povestit cât de mult au contat discuțiile cu fiecare jucător în parte, pentru revitalizarea echipa.

Dună spune că la Chiajna sunt condiții de primă ligă și îndrăznește să viseze la promovare în sezonul viitor.

“Merge foarte bine treaba la Chiajna, ne bucură acest lucru. Nu credeam că vom avea acest parcurs. Cel puțin la început, după prima discuție pe care am avut-o cu jucătorii, chiar am zâmbit. I-am văzut pe toți cu capetele plecate, dezamăgiți, triști și le-am spus lucrul ăsta: că sunt jucători profesioniști, tineri, se bucură de viață, de sport, de fotbal. Și se pare că am reușit.

Noi suntem genul de antrenori care discută foarte mult cu jucătorii. Am avut multe discuții cu ei și individuale și colective. Dar mai ales individuale, unde trebuie să cunoști foarte bine jucătorul și problemele lui. Nu doar problemele fotbalistice contează pentru echipă. Ne-am aplecat asupra unora, le-am găsit cheița și au dat un alt randament. Lucrurile nu sunt întâmplătoare. Nu spun ca să mă laud. Ei n-au mai avut 5 victorii la rând de nici eu nu mai știu când. 

La început am fost într-o situație dificilă pentru că era pericolul retrogradării. Dacă pierdeam la Dej, intram serios în cursă. Am umblat la mentalul jucătorilor. Avem calitate în lot pentru Liga 2. Chiar puteau să prindă Play-Off-ul liniștit și să se bată acolo sus. Se poate lucra foarte bine aici.

Condițiile de la Chiajna, din punct de vedere al infrastructurii, sunt de primele 6-7 echipe din SuperLiga, fără probleme. Ai ceea ce îți trebuie ca să faci performanță. Sunt 6 ani de când echipa n-a mai fost în prima ligă. E greu pentru conducători, au investit tot timpul. Vom vedea anul viitor. Am venit la o echipă care are potențial.”, a spus Marin Dună, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -