Marian Negoiță, fost președinte al FR de Hochei pe Gheață, despre problemele de la Miercurea Ciuc: “După ’90 a început o forțare a treburilor pe natură etnică în hocheiul românesc”

Hocheiul românesc se confruntă cu un nou scandal, după ce Federația Română de Hochei pe Gheață acuză clubul din Miercurea Ciuc că a refuzat să joace în campionatul României, contra Coronei Brașov, dar la o zi distanță a evoluat în Ungaria, la o altă competiție.

SC Miercurea Ciuc a anunțat că nu poate juca meciul din Campionatul Național de Seniori, din 28 ianuarie, pe motive de accidentări și viroze ale jucătorilor. Cu toate acestea, clubul a evoluat a doua zi în Erste Liga, o competiție ce aduce la start 7 echipe din Ungaria și 3 din România.

Marian Negoiță, fost președinte al FRGH timp de 13 ani, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre noul scandal din hocheiul românesc, dar și despre problemele etnice ce guvernează acest sport de aproape 30 de ani.

“Eu am fost 13 ani președinte al Federației Române de Hochei pe Gheața și înainte membru în biroul federal, ofițer de presă, de prin 1982 am fot fost pe acolo.

Nu m-am simțit niciodată marginalizat în zona aceea, pe vremea aia poate eram naiv eu, dar era liniște, era competiție, iar la Miercurea Ciuc mă așteptam să fiu înjurat. Deloc! Cei in galerii, după meci, ieșeau la o cârciumă lângă patinoar unde beau o bere, vorbeau normal, nu îi vedeai puși pe harță. Era o atmosferă bună. N-aveai ce să le reproșezi. Pe urmă, probabil s-au schimbat generațiile, cei bătrâni erau educați într-un fel, au venit lupii tineri și uite ce se întâmplă.

După ’90 n-am văzut o schimbare, a venit treptat, odată cu venirea noilor generații. Se începuse un fel de forțare a treburilor în hocheiul românesc pe natură etnică. N-aveam nicio problemă înainte, după au apărut o grămadă de probleme, după ’95-’96 încolo.

N-a fost gravitatea cazurilor care se întâmplă mai nou, era mai multă educație, era o teamă de autorități, era un respect reciproc între sportivi și atunci nu se ajungea la extremisme de genul ăsta sau să ajungi să boicotezi echipa națională ca să-ți vezi obiectivul îndeplinit. Să moară capra vecinului, în cazul de față hocheiul din partea de jos, din est, și să fie capra mea mai frumoasă și mai grasă, dar fără să te gândești la consecințe. Ai dărâmat sportul”, a declarat Marian Negoiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -