Laszlo Dioszegi: “N-am avut probleme cu galeria lui Dinamo. Doi indivizi m-au înjurat, iar eu le-am arătat 7 degete, că am 7 ani de acasă”

Laszlo Dioszegi asista la meciul de fotbal dintre AFK Csikszereda Miercurea Ciuc U19 si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe U19, finala Cupei Elitelor U19, desfasurat pe Stadionul Rapid din Bucuresti, joi 19 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Meciul de Cupă dintre Dinamo și Sepsi Sf. Gheorghe, încheiat cu victoria oaspeților, scor 2-3, a reprezentat prima partidă desfășurată pe Stadionul Arcul de Triumf între două echipe de club de fotbal.

Pe arena pe care cei de la Federația Română de Rugby o revendică s-au mai desfășurat doar meciurile de fotbal ale naționalei feminine a României, dar și ale reprezentantei U21.

Meciul nu a fost lipsit de incidente în tribune, iar fanii “câinilor” au vandalizat stadionul, au rupt scaune și au distrus panouri electrice.

Laszlo Dioszegi, patronul covăsnenilor, spune că nu a știut că suporterii dinamoviști s-au comportat necivilizat și crede că nu au avut niciun motiv să o facă, având în vedere evoluția echipei favorite. În plus, Laszlo Dioszegi a explicat ce s-a întâmplat în tribune, când a avut o altercație cu 2 suporteri de la Tribuna 0.

“A fost o experiență frumoasă și datorită faptului că am reușit să câștigăm, iată că un stadion mic, frumos și cochet a intrat în circuitul fotbalului. A mai fost un meci U21, nu știu, dar ăsta e primul meci din Superligă. Eu cred că a fost un meci frumos, care a plăcut celor 6000 de spectatori și câteva sute de mii de telespectatori sau poate 1 milion. Am zis așa în glumă, nu contează câți au fost, cred că a fost un meci frumos pentru telespectatorul neutru.

În Sf. Gheorghe nu s-a rupt niciun scaun, stadionul nostru e intact. N-am văzut că s-au rupt scaune ieri, nu înțeleg de ce au rupt, pentru că Dinamo s-a ridicat la un nivel destul de bun pentru nivelul Ligii 2 și eu consideră că trebuie să fie bucuroși suporterii. Acum aud, nu știu ce s-a întâmplat.

A fost interpretat greșit, n-am avut probleme cu suporterii lui Dinamo. Doi indivizi care stăteau sub mine, că am stat la etajul 4 lângă ziariști și la pauză m-a recunoscut cineva. M-au înjurat, eu am arătat 7 cu mâna, care înseamnă că am 7 ani de acasă. Au început să urle, să înjure, că de ce răspund. Răspunsul era că am cei 7 ani de acasă și nu răspund unor asemenea provocări. Unii ziariști au crezut că zic că le dăm 7 goluri lui Dinamo, dar în niciun caz. N-a fost galeria lui Dinamo, este o greșeală. Eu am și uitat, pentru că știu că în fotbal se ajunge foarte ușor la înjurături”, a declarat Laszlo Dioszegi.