Laszlo Balint, din nou vehement la adresa arbitrajului: “Pentru ce s-a mai implementat VAR-ul? Aici e marele meu semn de întrebare”

UTA Arad a reușit surpriza etapa trecută și a învins categoric pe FCSB, una dintre cele mai în formă echipe din Superligă, scor 3-1.

Laszlo Balint a vorbit despre victoria echipei sale și a declarat că, în cele din urmă, UTA a reușit să coreleze prestațiile bune din ultima vreme cu un rezultate pozitiv.

“Fiecare meci are istoricul lui, dar este adevărat că au fost rezultate care nu ne-au mulțumit și care poate erau mai la îndemână împotriva unor adversari, cel puțin pe hârtie, mai slab cotați, dar nivelul jocului nostru a fost destul de bun și dacă în alte meciuri ne-a lipsit șansa și în unele meciuri chiar am fost dezavantajați uneori în mod flagrant de arbitri, ieri s-au aliniat cumva toate pentru că, trebuie să recunoaștem, am avut și doza de șansă necesară pentru a câștiga un asemenea joc, mă refer și la faza primului gol, mă refer și la faptul că am avut un portar care a avut câteva intervenții în momente cheie ale jocului, golul 2 și 3 au fost marcate în momente psihologice care au înclinat balanța cel puțin din punct de vedere mental. E important că am reușit să corelăm și jocul bun cu rezultatul și chiar împotriva unui adversar în mare formă, cu forță ofensivă, calitate individuală, un adversar puternic din toate punctele de vedere”, a explicat Balint.

Antrenorul arădenilor a vorbit din nou despre greșelile grave ale arbitrilor din Liga 1, spunând că nu înțelege implementarea sistemului VAR, din moment ce acesta nu intervine pentru a corecta greșeli clare, care pot fi observate chiar și de pe bancă, în dinamica jocului.

“Eu tot timpul am spus că sarcina arbitrilor e foarte dificilă, sunt obligați să ia decizii într-o fracțiune de secundă, sub presiune maximă, miza fiind enormă câteodată și automat în momentul în care nu ești concentrat sau nu ai o poziționare bună, poți face greșeli. Dar atunci pentru ce s-a mai implementat VAR-ul, pentru că la mine aici e marele semn de întrebare. Dacă avem acest sistem, menirea lui este de a elimina eventualele greșeli care pot influența decisiv anumite rezultate și atunci, în momentul în care vede că prin VAR se validează greșeli evidente, greșeli care se văd de pe bancă, în dinamica jocului, efectiv am văzut că lucrurile nu stăteau așa cum au fost fluierate de arbitru. Și când vezi că decizia greșită e validată și de VAR e clar că, așa cum am zis și atunci, ne crapă ceva în cap. Sunt întrebări care nu-și găsesc răspunsurile și munca noastră se duce pe apa sâmbetei. Mai presus de asta, gândiți-vă că în urma unor asemenea meciuri pot fi nenorocite cluburi întregi, oameni care suferă pentru echipă, suporteri, după un asemenea meci poți pierde ani de zile în liga secundă și știm ce înseamnă o eventuală retrogradare pentru o echipă din România ca impact la nivelul bugetului”, a declarat Laszlo Balint.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -