Ionuț Rada: “Am ajuns să ne temem de o calificare cu Pyunik Erevan. Noi am rămas pe loc și alte țări s-au organizat mai bine”

CFR Cluj joacă azi manșa retur din primul tur preliminar al Ligii Campionilor cu Pyunik Erevan, de la ora 21:30, la Cluj-Napoca. 

În tur scorul a fost 0-0, iar Dan Petrescu se teme că ar putea rata calificarea cu o echipă mult mai slab cotată, conform declarațiilor sale din ziua premergătoare partidei.

Ionuț Rada, fost jucător la CFR Cluj, Rapid și Steaua, crede că meciul din această seară este unul extrem de dificil pentru ardeleni, iar calificarea se poate pierde, în ciuda diferenței de buget sau a valorii jucătorilor.

“Noi cumva am rămas așa un pic în spate când ne gândim ce s-a întâmplat acum 15 ani în cupele europene, când probabil Rapid și Steaua făceau acele performanțe, perfomanța Generației de Aur, dar din păcate noi am rămas pe loc și alte țări s-au organizat mai bine. Au făcut pași mici, dar pași în față.

De asta cumva noi acum ajungem să ne temem de o calificare cu Pyunik Erevan, pentru că am văzut, și trebuie să fim cât se poate de realiști, în acest moment fotbalul nostru suferă, atât la echipa națională, cât și la nivel de cluburi. Foarte greu mai ajungem într-o competiție europeană, la națională avem rezultate sub așteptări. Vedem această dublă a CFR-ului cu un semn de întrebare, pentru că orice se poate întâmpla. Multă lume o să spună că nu se paote, că ce buget are CFR, ce jucători, și că nu se poate să piardă calificarea. Se poate! Alte țări au înțeles nivelul unde erau acum câțiva ani, au înțeles că e nevoie de muncă, că lucrurile trebuie făcute cât se poate de corect, fără să sărim niște pași și e normal să fie progres. Deși aceste țări, pe hârtie, nu zic nimic”, a declarat Ionuț Rada.

Totodată, fostul fotbalist spune că CFR Cluj tintește grupele Europa League, dar că regula impusă de Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, conform căreia echipele românești vor fi obligate să aibă pe teren cel puțin 40% jucători români în competițiile interne, va afecta echipa lui Dan Petrescu.

“De la CFR au plecat câțiva jucători care mie îmi plăceau, dar cu noile achiziții cred că până la urmă se gândesc la o grupă europeană, obiectivul lor este Europa League, acolo și-ar dori, dar nu este deloc ușor. O echipă slab cotată pe hârtie cum e Pyunik, totuși un 0-0 în tur… Nu-ți dă foarte mare încredere. Într-o dublă europeană se poate întâmpla orice.

Cu noua lege, CFR și alte 2-3 echipe vor avea de suferit pentru că știm foarte bine că la CFR se pune accent foarte mare pe rezultate și pe jucători străini. Le va fi greu în campionat, unde sunt obligați să joace cu acel procent de jucători români”, a explicat Ionuț Rada.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -