Ionel Stoica a lansat cartea “A fost odată ca niciodată în… America”, care spune povestea campaniei echipei naționale la Cupa Mondială din 1994

Ionel Stoica a fost invitatul zilei la Sport Total FM, cu ocazia lansării cărții A fost odată ca niciodată în… America”, care spune povestea campaniei echipei naționale la Cupa Mondială din 1994.

Jurnalistul a vorbit despre evenimentul de lansare al lucrării, dar și despre evenimentele pe care le-a trăit în 1994, timp de 44 de zile, alături de tricolori în campania mondialului american.

“Au fost foarte mulți oameni apropiați și multe surprize. Mi-am dat seama și eu acum, la vârsta asta, că totuși aceste mijloace noi de a lua legătura între noi ne ajută foarte mult, au venit foarte mulți prieteni, unii chiar din provincie, prietenii pe care le-am legat prin postările și dialogurile de pe Facebook. Pentru mine a fost o surpriză deosebită, au fost și nume de prim-plan ale naționalei din ’94, din delegația care a fost atunci în America, oameni care au avut propria contribuție, fiecare a pus cărămida la edificiul pe care s-a urcat echipa noastră tricoloră atunci, ajungând, încredibil pentru mulți, pe locul 5 în lume la competiția numărul 1 în lume. Și, cum îmi place mie să spun, în sportul numărul 1 și țara numărul 1 în lume, sunt toate argumentele pentru rotunjirea și poleirea performanței din 1994.

Într-un fel, așa cum am mai spus și nu e o vorbă în vânt, a fost ca o datorie morală, firească, pe care am avut-o vis-a-vis față de cei care au agreat să fac parte într-un fel din delegația României la acea ediție, a 15-a, a Cupei Mondiale printr-un agreement dintre TVR și FRF, cu acceptul liderilor de opinie din familia tricoloră. Am fost prezent zi de zi, ceas de ceas, noapte de noapte, timp de 44 de zile între tricolori de-a lungul acelei campanii care s-a încununat cu performanța pe care o știm cu toții. Participând la eveniment, poate a fost și cea mai frumoasă perioadă a activității mele de jurnalist sportiv de aproape 40 de ani. Va rămâne mereu în sufletul meu și mai ales că s-a încununat cu acea performanță pentru că totul trece prin acest filtru al comportării alor tăi la o mare competiție internațională”, a declarat Ionel Stoica.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -