Ion Crăciunescu, despre strategia FIFA privind arbitrajul la Cupa Mondială: “Nu se merge pe diversitate, se merge pe politic. Hai să spunem lucrurilor pe nume”

Ion Crăciunescu a comentat, în direct la Sport Total FM, arbitrajul de la Cupa Mondială din Qatar și a făcut o analiză a strategiei FIFA privind delegările la acest turneu.

Fostul arbitru crede că Istvan Kovacs ar fi trebuit delegat la centru cel puțin o dată, iar numirea arbitrilor din țări unde fotbalul nu este foarte dezvoltat face parte dintr-o strategie amplă a FIFA, prin care cei din conducerea forului se vor bucura de voturile celor din țările respective.

“Au altfel de VAR, nu funcționează pe criteriul VAR-ului de la noi, care fermentează, este un var stins, care fermentează doar dacă are anumiți stimuli. Dar pe mine mă uimește calitatea arbitrajului, pe cuvânt. Eu stau și mă întreb cum Istvan Kovacs poate să reziste să stea, să privească pe alții, că e a șasea oară când îi privește. Să mă ierte Dumnezeu, dar unii dintre ei care arbitrează la Mondiale nu sunt nici la degetul mic al lui Kovacs.

Nu se merge pe diversitate, se merge pe politic. Haideți să spunem lucrurilor pe nume. Asta e politica FIFA, să cheme cât mai mulți arbitri din cât mai multe țări, pentru că, probabil, au nevoie de voturi și voturile de unde vin? De la toate țările. Așa că e mai bine să cheme arbitri de peste tot. Și au și o scuză, că fac popularizarea arbitrajului. să se dezvolte și în țările alea. Păi bine, băi, băieți, faceți în altă parte, nu la cea mai mare competiție care se desfășoară o dată la 4 ani, nu faceți experinete.

Găsiți alte meciuri amicale, inter cluburi, alte competiții, altceva. Aici e vârful competițiilor. Dar ei nu țin cont, vor să mulțumească pe toți ca să nu aibă neplăceri, să-i voteze. Probabil că așa e”, a declarat Ion Crăciunescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -