Horia Tecău și-a anunțat retragerea. Turneul Campionilor este ultimul din carieră tenismenului român

Horia Tecău, unul dintre cei mai buni tenismeni români din istorie și de departe cel mai titrat jucător de dublu al României din ultimii 30 de ani a decis să se retragă din tenis la finalul sezonului. Turneul Campionilor, care se desfășoară în aceste zile, este ultimul pentru Horia Tecău, ajuns la 36 de ani.

Informația a fost prezentată de jurnalistul Moritz Lung, de la Sky Sport Germania. Știrea a fost confirmată și de Annabel Croft, comentator la Amazon Prime și prezentată de publicația de specialitate din Spania, Punde De Break.

În prezent pe locul 19 ATP la dublu, Horia Tecău a ocupat în trecut poziție a doua în clasamentul mondial de dublu. Românul are în palmares 38 de titluri ATP, dintre care 3 de Grand Slam (Wimbledon 2015 și US Open 2017, ambele cu Jean-Julien Rojer și Australian Open, dublu mixt, cu Bethanie Mattek-Sands) și Turneul Campionilor din 2015.

Tecău are și o medalie olimpică de argint, obținută în compania lui Florin Mergea, la Rio de Janeiro 2016.

La această ediție a Turneului Campionilor, perechea Tecău/Krawietz este în Grupa Verde, cu Dodig/Polasek, Mektic/Pavic și Granolles/Zeballos. În primul meci, disputat astăzi, dublul româno-german a cedat în fața perechii Mektic/Pavic, ocupanții primelor două locuri ATP la dublu, scor 6-4, 6-4.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -