Gică Popescu: “Mă crucesc când văd că ne temem de Israel. Edi Iordănescu vorbește bine la TV, dar rezultatele îl contrazic”

Gică Popescu a vorbit într-o manieră dură despre echipa națională și rezultatele din ultima perioadă ale “tricolorilor”.

Potrivit Orange Sport, fostul mare jucător al României, spune că refuză să creadă că fotbalul românesc se poate teme de cel din Israel. Președintele Farului a punctat că la echipa națională trebuie să ajungă jucători care pot suporta presiunea, pentru că doar așa vor ajunge de top.

„Echipa naţională trebuie să fie pentru jucători cel mai mare încărcător de moral. Oameni buni, dacă nu faceţi faţă la marea performanţă, nu veţi ajunge niciodată fotbalişti de top! Vrei să faci parte din vestiare importante? Trebuie să suporţi presiunea.

La noi criteriile de analiză ale unui jucător sunt diferite faţă de cele de afară. La Barcelona preferau jucători cu calităţi în minus, dar care suportau presiunea.

Dau un exemplu, Puyol. Calităţi tehnice nu avea foarte multe, dar avea un spirit. La meciurile mari juca mereu bine. Ăştia sunt jucătorii pe care îi vrea orice antrenor. Nu suporţi presiunea, nu ai ce căuta!

Nu ne ajută rezultatele? Pai, să le facă! Cine a făcut rezultatele astea? Nu sunt ei cei care le-au făcut?”, a declarat Gică Popescu, pentru sursa citată.

Nici Edi Iordănescu nu a scăpat de criticilie lui Gică Popescu, despre care a spus că dă bine la televizor, dar discursurile sale nu sunt confirmare întotdeauna și de rezultate.

“Mă crucesc în momentul în care văd că vorbim despre un adversar de temut, aşa cum e Israelul. Refuz să cred că am ajuns în un aşa hal încât să ne temem de Israel.

Nu putem să ne speriem de Israel, lăsaţi-mă în pace! Nu pot să accept aşa ceva, că ne e frică de Israel! Şi de Elveția… Că Elveţia a făcut progrese… E Elveţia, nu e Olanda, Franţa, Spania, e Elveţia!

Edi Iordănescu iese la TV, vorbeşte bine, dar rezultatele îl contrazic de cele mai multe ori. Selecţionerul e cel care răspunde de tot ce e la naţională, de bune, de rele.

Se plânge că are jucători accidentaţi, că are jucători în minus… eşti pus acolo să găseşti soluţii. Şi nu cred că naţionala are un «11» pe care să nu-l poţi schimba, cum era în perioada noastră”, a explicat Gică Popescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -